Softline Group Northern Europe // Application Modernization

Application Modernization

In een recent onderzoek van ESG gaf meer dan 55% van de organisaties die reageerden aan dat de Enterprise Architect een vertrouwde of invloedrijke zakelijke stakeholder is. Als vertrouwde stakeholder moet je in staat zijn geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen. Een belangrijke factor daarbij is het gebruik van data.

Quality data

Het hebben van data van goede kwaliteit is een uitdaging. Niet alleen voor Enterprise Architecten, maar ook voor veel andere teamleden. De data is beschikbaar, maar is ondergebracht in silo's en niet alle silo's beschikken over dezelfde nauwkeurige en actuele data.

Kosten verminderen

Voor Enterprise Architecten is het meest interessante verbeterpunt de mogelijkheid om kosten te besparen door samen met de rest van het team overbodige systemen en workflows te identificeren. Maar hoe bereik je dit als je niet over de juiste data beschikt?

ITAM uitdagingen

IT Asset Management teams staan voor dezelfde of vergelijkbare uitdagingen als Enterprise Architecten. Hun focus lag al op het optimaliseren en vinden van besparingen op software-uitgaven voor hun on-premise omgevingen, maar nu moeten ze zich steeds meer richten op SaaS-, IaaS- en PaaS-uitgaven.

Als beide teams vergelijkbare uitdagingen hebben, laten we dan beginnen met de twee bouwstenen (Enterprise Architecture en IT Asset Management) voorzichtig samen te voegen. Als Enterprise Architecten de nauwkeurige en actuele data gebruiken die de meeste IT Asset Management teams hebben, bent u in staat deze "brandstof" te gebruiken om uw digitale transformatie aan te sturen.

Application Portfolio Management & Enterprise Architecture

Om de complexiteit van de applicatieportfolio en de daaraan verbonden kosten en risico's te verminderen, wordt Application Portfolio Management (APM) beschouwd als de discipline om individuele applicaties en applicatieportfolio's te beoordelen om hun waarde te rechtvaardigen om zo betere beslissingen te kunnen nemen voor de toekomst.

APM is nauw verbonden met Enterprise Architectuur (EA). EA kan worden gebruikt om de relaties tussen bedrijfsprocessen, toepassingen en onderliggende infrastructuur bloot te leggen. Bovendien kan EA worden gebruikt om redundanties in het applicatielandschap effectief op te sporen. 

Dedicated Enterprise Architecture (EA) en cloud native oplossingen worden gebruikt om deze APM processen te schalen voor gebruik door verschillende stakeholders. Softline gebruikt oplossingen van LeanIX of ServiceNow voor onze APM-diensten. Deze beschikken over dynamische inventarissen van de ITAM-oplossingen, configureerbare rapporten op basis van data die wordt verzameld en onderhouden door gedistribueerde gebruikers, contextualiseren de bedrijfswaarde van applicaties om leveranciersanalyse en risicobeheer te stroomlijnen, en onthullen mogelijkheden voor technologische aanpassing. Moderne EA- en Cloud native oplossingen vergroten de analyse van IT-systemen voor het vergroten van de functionaliteit tijdens een TIME-strategie (Tolerate, Invest, Migrate, Eliminate). 

Onze APM-dienst houdt doorgaans het volgende in:

 • het documenteren van huidige en toekomstige applicaties die worden ingezet (of gepland worden)
 • identificatie en/of automatisering van wijzigingen in de levenscyclus van applicatieservices
 • het organiseren van applicaties volgens zakelijke mogelijkheden
 • het ordenen van IT-componenten in technologiestacks
 • de technische en functionele waarde van applicaties inschatten

 

Als uw organisatie zich op een laag "fitnessniveau" bevindt als het gaat om het beheer van digitale activa, bent u niet de enige. Het bereiken van het noodzakelijke fitnessniveau vereist focus. Hoewel de weg lang kan aanvoelen voor wie net begint met het verbeteren van de APM-fitness, is er ondersteuning beschikbaar met de diensten van Softline.

Interessant om te lezen:

ITAM enhances Enterprise Architecture eBook

Hoogepunten van dit eBook:

 • The current state of ITAM (Flexera)
 • Wasted software spend één van de belangrijkste uitdagingen 
 • Overige uitdagingen
 • Hoe kan ITAM Enterprise Architecture versterken?
 • Softline & LeanIX partnership om de digitale transformatie te managen
 • Nog meer IT kostenbesparingen na licentie optimalisering 
Vraag ITAM enhances Enterprise Architecture eBook aan

The Software Portfolio Drives the Digital Transformation eBook

Hoogtepunten van dit eBook:

 • Digital Transformation & de invloed op SAM & ITAM
 • IT Management disciplines gerelateerd aan Digital Transformation en hoe SAM & ITAM kunnen helpen
 • Hoe Softline Group & LeanIX organisaties helpen bij hun Digital Transformation journey
 • Application Portfolio Management aanpak
 • Voorbeelden rechtstreeks uit de praktijk 
Vraag Digital Transformation eBook aan

Om meer te leren over onze visie

en de brandstof die uw IT Asset Management kan leveren,

gaan we graag samen het gesprek aan!

neem contact op