Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Wijzigingen in de Oracle Audit clausule

TIP VAN DE WEEK: Wijzigingen in de Oracle Audit clausule

Elke week delen we een expert TIP met u.
#10: Audit rechten: denk aan de wijzigingen van Oracle!

Afgelopen april nam Oracle een herziene auditclausule op in hun standaard OMA (Oracle Master Agreement) en Order Docs. Voor het eerst in decennia heeft Oracle LMS (tegenwoordig een onderdeel van de Global License Advisory Services - GLAS - Department, samen met SIA) een wijziging aangebracht in deze clausule. De implicaties van deze veranderingen moeten echt worden in acht worden genomen.

Wat zijn de letterlijke wijzigingen?

1.    “….uw gebruik van de Programma's is in overeenstemming met de voorwaarden van de bijbehorende bestelling en de Hoofdovereenkomst.”

2.    “Dergelijke assistentie omvat, maar is niet beperkt tot, het gebruik van Oracle-data meetinstrumenten op uw servers en het verstrekken van de resulterende gegevens aan Oracle.”

3.    “De uitvoering van de audit en niet-openbare gegevens verkregen tijdens de audit (inclusief bevindingen of rapporten die voortvloeien uit de audit) zijn onderworpen aan de bepalingen van sectie 8 (geheimhouding) van de Algemene Voorwaarden.”

Laten we de wijzigingen nog eens nader bekijken:

  • Oracle wil het belang benadrukken van een goed contractueel overzicht van alle contractuele documenten en hun ‘Order of Precedence’. Algemene voorwaarden kunnen verschillen binnen de afzonderlijke documenten, en verschillende OMA's / OLSA's kunnen van toepassing zijn per document. Houd altijd de rangorde in gedachten. Een mogelijke achterdeur: nieuwe voorwaarden / bepalingen zijn mogelijk alleen van toepassing op nieuwe aankopen, waardoor u de mogelijkheid heeft creatief te zijn bij het toepassen van licenties op verschillende omgevingen / servers.
  • Het uitvoeren van meetinstrumenten is nog steeds een nogal vage definitie. Oracle verwijst naar hun eigen tools zoals de LMS Collection Tool, OSW en OEM, evenals de geverifieerde externe toolleveranciers (bijvoorbeeld Aspera, Flexera en anderen). Daarnaast vinden we het ook redelijk dat Oracle de output accepteert van in eigen huis ontwikkelde Oracle datacollectie tooling. Omdat deze optie niet is uitgesloten, en de beperkte definitie van tooling niet is gespecificeerd. 
  • Oracle wil verbieden dat de gecontroleerde klant een specifieke Audit-NDA afdwingt door de standaard contractuele NDA toe te passen. Het is nog steeds beter om ook een specifieke Audit-NDA overeen te komen, die ook clausules bevat die LMS verbieden de verstrekte / opgehaalde informatie binnen Oracle te delen (bijv. met Sales). Het toevoegen van een specifieke NDA hoeft niet in strijd te zijn met de inhoud van de standaard NDA, maar voegt wel de voorwaarden toe.

Wij kunnen u adviseren

 

Hulp nodig bij het bepalen van implicaties met betrekking tot deze wijzigingen in de auditclausule, het implementeren van een auditprotocol of ondersteuning nodig bij het afhandelen van een audit? Onze Oracle-experts helpen u graag verder!

Neem nu contact op