Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: IT Asset Managers, claim jouw plek aan tafel in portfolio boards!

TIP VAN DE WEEK: IT Asset Managers, claim jouw plek aan tafel in portfolio boards!

Elke week delen we een expert TIP met u.
#22: IT Asset Managers, claim jouw plek aan tafel in portfolio boards! 

Het doel van elke portfolio management is ervoor te zorgen dat een organisatie de juiste mix van programma's, producten en services heeft om de organisatiestrategie uit te kunnen voeren. Om dit doel te bereiken, moet IT Asset Management een actieve rol spelen binnen Portfolio Management.

Lees het volledige blog over dit onderwerp hier (in het Engels).

Veel portefeuilles (zoals product- / serviceportfolio, applicatieportfolio of projectportfolio) vereisen input van IT Asset Management (ITAM) om hun ontwerpen, beslissingen en plannen te optimaliseren. ITAM daarentegen heeft output van deze boards nodig, omdat de services, applicaties en projecten zodanig moeten worden ontworpen en geleverd dat deze gedurende de gehele levenscyclus efficiënt en effectief kunnen worden beheerd. 

Daarom moet er interactie zijn tussen IT Asset Management en deze boards. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat ITAM op strategisch niveau betrokken moet zijn bij elke wijziging van de IT-infrastructuur. Dus, claim je plek aan de tafel! 

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Lees de volledige blog (in het Engels) voor meer informatie over de toegevoegde waarde die ITAM kan bieden voor de verschillende portefeuilles.

Lees meer