Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Creëer bewustzijn wanneer je SAM succesvol wilt implementeren

TIP VAN DE WEEK: Creëer bewustzijn wanneer je SAM succesvol wilt implementeren

Elke week delen we onze expert TIP met u.
# 3: Creëer bewustzijn voor SAM wanneer u SAM succesvol wilt implementeren

Een succesvolle implementatie van SAM vereist een communicatieplan, niet alleen een reeks memo's! U bent begonnen met het implementeren van Software Asset Management en alle betrokkenen zijn volledig op elkaar afgestemd omdat u niet slechts 1, maar 3 memo's hebt verzonden! Uw planningsbord met de aankomende contract deadlines van uw top 20 software publishers hangt aan de muur. Niets staat het behalen van grote successen in de weg om uw SAM-doelstellingen te bereiken. Of toch wel?

U hebt inzet en verantwoordelijkheidsgevoel nodig in alle lagen van de organisatie. Geen enkel advies over compliance of beleid kan overleven zonder duidelijk gedefinieerde en goed gecommuniceerde doelstellingen en richtlijnen voor de organisatie. U heeft meer nodig dan alleen een reeks memo's!

Het is niet voldoende om aan te nemen dat 'iedereen zich ervan bewust is dat we met Software Asset Management / IT Asset Management zijn begonnen' of dat 'de bewustwording een feit is omdat iedereen de memo heeft ontvangen'. Succesvol Software & IT Asset Management heeft een impact op de hele organisatie, in alle lagen. Softline helpt u bij het realiseren van Compliance, Control & Cost savings voor uw IT. Niet alleen door u te helpen transparantie te creëren in uw IT assets en uw lange termijn ITAM strategie te definiëren. Maar ook door het vinden van de juiste communicatie die zorgt voor commitment en bewustwording in alle lagen van uw organisatie.

Het versturen van een reeks memo's rond ITAM en het delen van grote prestaties die u tot nu toe hebt geleverd, zal u niet de gewenste bewustwording brengen in uw volledige organisatie. Een goed doordacht communicatieplan wel.

Vraag hulp aan de ITAM experts van Softline of lees meer in Tip van de Week #72: Een 4-fasen communicatieplan om ITAM buy-in te verzekeren!.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Wilt u weten hoe u bewustzijn kunt creëer wanneer u SAM succesvol wilt implementeren?
Neem dan contact op met Softline ITAM & SAM experts team.

Neem contact op