Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Sluit ze aan bij ITAM!

TIP VAN DE WEEK: Sluit ze aan bij ITAM!

Elke week delen we een expert TIP met u.
#19: Sluit ze aan bij ITAM!

Heeft u ITAM tooling binnen uw (grote) bedrijf? Dekt deze tooling voldoende van uw IT omgeving? Is elke afdeling of dochteronderneming verbonden? Veel grote bedrijven hebben te maken met "blinde vlekken" in verband met hun ITAM discovery en inventory, waardoor een inconsistent beeld ontstaat van hun licentiepositie.    

Het is belangrijk om elke IT asset zichtbaar te maken in uw ITAM tooling om volledig inzicht te krijgen in uw (fysieke en virtuele) hardware IT omgeving, ongeacht of deze zich op locatie bevindt of binnen uw private of publieke cloudoplossingen.

  • Eerst op de agenda is natuurlijk om ervoor te zorgen dat alle afdelingen op de hoogte zijn van de voordelen van 'verbonden zijn' met de ITAM discovery en inventory.
  • Het tweede, en misschien nog belangrijker, is om alle afdelingen bewust te maken van de noodzaak om een om een connectie naar een IT Asset Management oplossing (bijvoorbeeld in de vorm van een agent op elk systeem) op te nemen in hun installatieprocedures.
  • Een derde punt om rekening mee te houden, is dat er speciale IT omgevingen kunnen zijn, die zich bezighouden met ontwikkeling, test en acceptatie, of speciaal geconfigureerd zijn voor disaster & recovery doeleinden (bijv. hot-, warm-, cold-standby). Vaak zijn vriendelijkere (goedkopere!) licentievoorwaarden van toepassing op deze omgevingen, maar niet alle bedrijven gebruiken ze volledig.

Softline heeft veel ervaring in het uitbreiden van uw discovery & inventory binnen uw bedrijf. We hebben ook veel mogelijkheden om uw ITAM dekking te controleren, door de beschikbare ITAM tooling inhoud te vergelijken met andere bronnen en eventuele inconsistenties binnen uw bedrijf te bepalen en aan te pakken. Tenslotte weten we alles over opties voor ontwikkeling en testlicenties.

Wij kunnen u helpen!

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op! 

Neem contact op