Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Implementeer een auditverdedigingsbeleid om de controle te behouden

TIP VAN DE WEEK: Implementeer een auditverdedigingsbeleid om de controle te behouden

Elke week delen we een expert TIP met u.
#4: Implementeer een audit defence beleid om controle te houden

Organisaties proberen op de hoogte te blijven van steeds veranderende licentieregels en controle te houden over hun licentiepositie. Tegelijkertijd proberen software leveranciers inkomsten uit bestaande licenties te halen met audits als methode.

Het loont om een software audit als een groot financieel risico te behandelen. Voorbereid en gereed zijn is van cruciaal belang, en door de juiste strategie te volgen, kunt u zelfs kostenbesparingen realiseren. 

Softline beveelt ten zeerste aan om altijd compliant te zijn. Om dit te bereiken, moet u een IT Asset Management (ITAM) beleid hebben. Het hebben van een specifiek audit defence beleid biedt een methode om snel en efficiënt te reageren op auditverzoeken en deze te beheren terwijl u de controle behoudt. 

Naast kostenbesparingen die kunnen worden gerealiseerd, draagt het hebben van controle m.b.t. compliance bij aan een veel geringere impact op de organisatie wanneer er inderdaad een audit plaatsvindt. 

Onderdeel van het Softline Audit Run Book is de "Softline Nine Steps Checklist". Deze checklist is gebaseerd op ISO vereisten en biedt een handige methode om een extern auditverzoek af te handelen. In negen activiteiten wordt beschreven hoe de audit moet worden benaderd, voorbereid, beheerd en afgesloten. Het document kan worden gebruikt om interne processen te registreren over hoe een bedrijf moet handelen. 

Heeft u behoefte aan een audit support?
Wij kunnen u helpen!

Heeft u auditondersteuning nodig omdat u al een auditaankondiging heeft ontvangen, of wilt u meer weten over het Softline Audit Run Book en de onderliggende producten en diensten? 

Het Softline team kan u helpen, neem nu contact met ons op!

Neem contact op