Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Let op, Microsoft SQL Server heeft zijn fail-over rechten gewijzigd.

TIP VAN DE WEEK: Let op, Microsoft SQL Server heeft zijn fail-over rechten gewijzigd.

Elke week delen we een expert TIP met u.
#18: Let op, Microsoft SQL Server heeft zijn fail-over rechten gewijzigd.
 
Met de release van Microsoft SQL Server 2019 zijn enkele wijzigingen met betrekking tot High-Availability en Disaster Recovery geïntroduceerd. Voor uw SQL-server omgeving, of het nu gaat om een ​​Standard editie of een Enterprise editie, kan dit u enkele voordelen opleveren.

Wat is er veranderd?

Voor SQL Server met SA (Software Assurance) - zowel Standard als Enterprise edities - heeft u nu recht op in totaal 3 fail-over OSE's (Operating System Environments), waaronder: 

  • 1 failover-OSE voor "elk doel, inclusief High Availability (HA)"
  • 2 failover OSE voor "Disaster Recovery (DR) doeleinden", onderverdeeld in:
  •   1 OSE op "elke server die is gewijd aan het gebruik door de klant"
  •   1 OSE op Microsoft Azure

Voor de failover instances van Disaster Recovery stelt Microsoft dat deze moeten worden geconfigureerd als "a-synchroon" en "manual", en dat elke failover instance geen SQL-gegevens kan leveren of actieve workloads kan uitvoeren. Alleen de failover instance met High Availability kan synchroon zijn en is geschikt voor replicatiedoeleinden. 

Naast het feit dat het nu mogelijk is om 2 failover servers onder een SQL-licentie met SA te laten vallen, is het ook mogelijk om een ​​on-premises server naar de Azure cloud te laten verplaatsen en toch onder de SA voordelen te vallen. Dit betekent dat deze specifieke Azure OSE gratis kan worden gebruikt. 

Ondanks het feit dat sommige voordelen direct van toepassing lijken voor uw organisatie, is het nog steeds noodzakelijk om voorzichtig te zijn en een grondige kennis te hebben van de verschillende soorten failover en hoe de architectuur is geconfigureerd. 

Het wordt ook sterk aanbevolen om aandacht te besteden aan Microsoft's Listed Providers als onderdeel van uw outsourcingvoorwaarden (Hosted Cloud Services). 

Ten slotte zijn sommige rechten mogelijk niet van toepassing als uw SQL Server omgeving het recht "License Mobility through SA" gebruikt. 

Wij kunnen u helpen!

Wilt u meer weten? Softline's Microsoft experts staan klaar om te helpen! Neem nu contact op. 

Neem contact op