Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Houd rekening met de Oracle Partitioning Policy (virtualisatie)

TIP VAN DE WEEK: Houd rekening met de Oracle Partitioning Policy (virtualisatie)

Elke week delen we een expert TIP met u.
#15: houd rekening met de Oracle Partitioning Policy (virtualisatie) 

Partitionering brengt de grootste financiële risico's met zich mee voor elke organisatie die Oracle software gebruikt. Het is echter de moeilijkste om aan te pakken! Oracle verwijst altijd naar hun eigen Partitioning Policy document wanneer “Partitioning” of “Virtualization” aanwezig is, dus let op de inhoud en een correcte interpretatie. 

  • Partitioning vindt plaats wanneer CPU's op een server worden gescheiden in afzonderlijke secties, waarbij elke sectie als een afzonderlijk systeem fungeert. Soms wordt dit "segmentering" genoemd.
  • Oracle identificeert drie verschillende soorten partities: Hard, Soft en Trusted. Alle types zijn onderworpen aan specifieke vereisten en kunnen aanzienlijke financiële gevolgen hebben voor een klant.
  • Een klein specifiek voorbeeld: veel organisaties gebruiken een Virtual Desktop Infrastructure (VDI), die verwijst naar het proces van het uitvoeren van een gebruikersdesktop op een virtuele machine / host die zich bevindt op een server in het datacenter. Een organisatie kan alle verschillende soorten virtualisatietechnieken gebruiken, maar voor Oracle wordt het nog steeds beschouwd als partitionering en moet daarom worden toegepast op de Oracle Partitioning Policy .
  • Houd er rekening mee dat de modellen "Capacity on Demand" en "Pay as You Grow" beschikbaar zijn voor verschillende Oracle producten of oplossingen. Onder bepaalde voorwaarden staat Oracle klanten toe om alleen het aantal cores te licentiëren dat wordt geactiveerd wanneer een server wordt verzonden en laat groei toe wanneer het bedrijf groeit.

Ons advies bij het bepalen van uw Oracle-strategie: neem altijd overwegingen met partitionering, virtualisatie en cloud op. Neem nu contact met ons op voor meer advies of hulp!

Wij kunnen u adviseren!

Wilt u meer weten?
Softline SAM en ITAM experts staan klaar om u te helpen!

Ja, ik wil advies!