Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Plan & bereid u voor, om te besparen bij uw volgende IBM renewal

TIP VAN DE WEEK: Plan & bereid u voor, om te besparen bij uw volgende IBM renewal

Elke week delen we een expert TIP met u.
#14: Plan & bereid u voor, om te besparen bij uw volgende IBM renewal 

Aangezien uw actieve IBM Subscription & Support (S&S) binnenkort kan verlopen, is het een goed idee om meteen te beginnen met plannen en voorbereiden. Een zorgvuldige planning en een grondige voorbereiding zullen u waarschijnlijk jaarlijks veel geld besparen. In veel gevallen plannen organisaties hun vernieuwingen te laat, wat betekent dat ze gedwongen zijn om dezelfde aantallen en producten te vernieuwen als het jaar ervoor. Dit is vaak te duur en onnodig.

Let bij het plannen en voorbereiden op onderstaande onderwerpen:

  • Er kan een eerste analyse worden gedaan of verdere S&S nog steeds nodig is voor elk product dat op een specifieke omgeving draait. Mogelijk zijn er geen belangrijke soft- of hardwareveranderingen aangebracht en is de omgeving al lange tijd bevroren . Waarom zou u blijven betalen voor de jaarlijkse S&S voor een dergelijke omgeving?
  • De algemene voorwaarden van IBM zijn gewijzigd sinds de nieuwste International Passport Advantage Agreement (IPAA) met betrekking tot S&S. Bepaal de impact voor uw organisatie.
  • De alles-of-nietsclausule is gewijzigd. “Als de klant ervoor kiest om IBM S&S voort te zetten voor een IBM programma op een aangewezen klantensite, moet de klant IBM S&S aanhouden voor alle gebruik en installaties van het IBM programma op die site”. Alleen maar het verminderen van het aantal (gedeeltelijke vernieuwing) van een specifiek product wordt niet meer geaccepteerd door IBM. “Als de klant verzoekt om aflopende IBM S&S Support te verlengen met een kleinere hoeveelheid gebruik en installaties van het IBM programma dan de aflopende hoeveelheid, moet de klant een rapport verstrekken dat het huidige gebruik en de installatie van het IBM programma verifieert, en kan worden gevraagd om andere compliance verificatie-informatie te verstrekken”.
  • De jaarlijkse S&S prijsverhoging van IBM op reguliere producten zal veel hoger zijn dan de normale algemene prijsindex %. Producten die in het verleden met een extra korting zijn gekocht, zullen qua percentage een veel hogere prijsstijging hebben en IBM zou kunnen proberen de kortingen in te trekken waarover de klant in het verleden heeft onderhandeld.
  • Met een break-even periode van 2 jaar kan het zeer aantrekkelijk zijn om uw verlenging voor een specifiek product te stoppen en op een later tijdstip opnieuw te installeren. Ook bieden derden zeer goede ondersteuning en financieel aantrekkelijke voorstellen om uw kosten aanzienlijk te verlagen.

In 2020 schreven wij een up-to-date artikel over dit onderwerp. Lees deze hier!

Wij kunnen u helpen kosten te besparen!

Om verschillende redenen kunt u mogelijk veel geld besparen door een aanstaande verlenging te plannen en voor te bereiden. Uit een recente casestudy blijkt dat Softline een klant heeft kunnen helpen bij het verlagen van de jaarlijkse IBM softwarekosten met ten minste 42%. Lees hier meer.

Neem contact met ons op als u een quickscan wilt van uw besparingspotentieel met betrekking tot de volgende IBM verlenging. Onze ervaring leert ons dat de ROI gemiddeld minimaal 50 tot 100 keer de advieskosten is.

Neem nu contact op!