Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Microsoft Productvoorwaarden, kleine wijziging, grote impact?

TIP VAN DE WEEK: Microsoft Productvoorwaarden, kleine wijziging, grote impact?

Elke week delen we een expert TIP met u.
#47: Microsoft productvoorwaarden, kleine wijziging, grote impact?

Vanuit ITAM oogpunt wilt u een goed overzicht van uw licentierechten, inclusief hun gebruiksrechten en regels. Maar soms is het moeilijk om alles bij te houden wat verandert in de wereld van "licenties". Neem bijvoorbeeld de wijziging in de Microsoft productvoorwaarden van mei 2020: een kleine wijziging met een veel grotere impact dan je op het eerste gezicht zou verwachten.

Laten we eens nader bekijken wat er is veranderd:

Microsoft heeft een extra regel toegevoegd aan de Productvoorwaarden in de sectie "From SA". Slechts één regel die een kleine aanpassing lijkt, maar die ernstige gevolgen kan hebben. Vanaf mei 2020 eist Microsoft nu dat de onderliggende perpetual licences behouden moeten blijven zolang de online "From SA" abonnementen lopen.

Deze specifieke “From SA” abonnementen zijn mogelijk verkregen in plaats van Software Assurance (SA) door EA klanten die in aanmerking komen voor een SA verlenging, evenals door geselecteerde Enterprise Subscription Agreement (EAS) klanten, zoals uitgelegd in de Productvoorwaarden van mei 2020:

"Enterprise Agreement Subscription (EAS) klanten met een doorlopende abonnementsdekking op Qualifying Licenses voor niet minder dan drie jaar mogen de bijbehorende From SA SL's kopen"

 

Dus hoe kan dit uw licentiepositie beïnvloeden?

Met deze maatregel wil Microsoft voorkomen dat licenties worden overgedragen aan derden of aan gelieerde ondernemingen. Dit verhindert dat u kostenbesparingen kunt realiseren waar u al op gerekend had in de boeken!

Om de zaken ingewikkelder te maken, moet u zich ervan bewust zijn dat als u de lokale Office Professional Plus van de EA- en MPSA rechten gebruikt, u niet mag downgraden naar eerdere versies. Voor EAS klanten zijn de downgraderechten alleen beschikbaar als de buy-out optie wordt gebruikt.

Softline kan u helpen met meer informatie over deze en andere niet-zo-kleine wijzigingen in de voorwaarden van Microsoft producten. Softline heeft de kennis in huis om u te helpen de impact te beoordelen, uw licentiepositie goed in kaart te brengen en waar nodig bij te sturen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om onze consultants te leren kennen!

Wat is de impact
op uw organisatie?

 

Softline kan u helpen!

  • Bepalen van de impact van deze en andere veranderingen
  • In-house kennis
  • Uw licentiepositie in kaart brengen
  • Eventuele nodige wijzigingen doorvoeren

 

Neem nu contact op!