Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // ServiceNow’s Paris release onderstreept de verschuiving van SAM naar ITAM met introductie van de HAM-module

ServiceNow’s Paris release onderstreept de verschuiving van SAM naar ITAM met introductie van de HAM-module

Vorige maand werd de release van ServiceNow Paris gelanceerd. Met deze release zijn nieuwe functies voor Software Asset Management Professional (SAM Pro) toegevoegd, evenals een volledig nieuwe Hardware Asset Management (HAM) module. Met deze module reageert ServiceNow op de ontwikkelingen in de markt en de verschuiving van SAM naar ITAM volgens de ISO/IEC 19770-1 standaard. 

Laten we eerst eens kijken naar de belangrijkste functies die beschikbaar zijn in deze eerste release van de HAM module: 

 

  1. Dankzij de uitgebreide (hardware) Content Library kunnen assets worden genormaliseerd naar één standaard, waardoor het eenvoudiger wordt om assets en gerelateerde Configuration items te beheren en te onderhouden. 

  2. Onderdeel van de Content Library zijn levenscyclus data. Levenscyclus data wordt dagelijks aan de Content Library toegevoegd. Met deze data worden de hardwaremodellen gevuld met informatie over de pre-release, algemene beschikbaarheid, ”end of sales”, ”end of support” en ”end of extended support”,allemaal rechtstreeks afkomstig van de software fabrikant. 

  3. Er zijn dashboards toegevoegd om uw hardware assets eenvoudig te beheren. 

  4. Audit Asset inventaris. Met de ServiceNow mobiele apps kunnen uw magazijnbeheerders barcodes van de beschikbare assets scannen om te controleren of de status van de assets inderdaad is zoals geregistreerd in de CMDB. 

 

Laten we nu eens kijken naar enkele van de nieuwe functies die zijn toegevoegd in de 7e release van de Software Asset Management module sinds deze werd geïntroduceerd in de Jakarta release: 

 

  1. Software asset connections om discovery bronnen van derden te integreren: met de nieuwe gecentraliseerde ‘Identification and Reconciliation Engine’ (IRE) is het eenvoudiger om bronnen van derden te integreren en de CMDB te vullen, inclusief identificatie (het matchen van de gegevens) en het afstemmen van verschillende bronnen en discovery tools. 

  1. Met ‘Microsoft Azure AD single sign-on app usage’ kunt u verbinding maken met Microsoft Azure AD om gebruikers en groepen op te halen voor identificatie van SaaS-gebruik. Op deze manier krijgt u zicht op mogelijke ‘rogue spend’. 

  1. Applicatie rationalisatie: Applicaties worden geclassificeerd op basis van hun doel. Deze functie toont "dubbele" applicaties, waar uw organisatie acties op kan ondernemen. 

  

Bovendien wordt nu Hard partitioning van de Oracle database op Solaris zones ondersteund, evenals op gebruikers gebaseerde SAP-licenties. 

 

De gestage uitrol van nieuwe SAM mogelijkheden en de combinatie van de HAM-module versterken ServiceNow als een platform voor IT Asset Management. 

 

Als u meer wilt weten over de voordelen die de ServiceNow Paris release en het ITAM-portfolio kunnen bieden, neem dan contact op met Softline Solutions! 

 

Wilt u meer weten over de release van ServiceNow Paris?

Softline is ServiceNow's wereldwijde implementatiepartner voor Software Asset Management en helpt organisaties om de meeste waarde uit hun SAM Professional module te halen. 

Neem nu contact met ons op! 

Neem nu contact op met ons