Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: check de HCL BigFix support voor IBM Sub-capacity voorwaarden

TIP VAN DE WEEK: check de HCL BigFix support voor IBM Sub-capacity voorwaarden

Elke week delen we een expert TIP met u.
#27: Check de HCL BigFix support voor IBM Sub-capacity voorwaarden

In juni 2019 is BigFix een HCL product geworden. Wat betekent dit nou voor uw IBM Sub-capacity ondersteuning en rapportage verplichtingen conform de Passport Advantage agreement (PA)? 

IBM’s standaard is gebaseerd op Full-capacity, maar in de meeste gevallen is Sub-capacity financieel zeer aantrekkelijk. In het algemeen staat IBM 4 rapportage methoden toe, om te voldoen aan de voorwaarden voor IBM Sub-capacity:

 • Rapportage met IBM’s License metric tool (ILMT)
 • Rapportage met Flexera FlexNet Manager Suite (FNMS)
  • FNMS kan worden gebruikt na een ondertekende PA addendumovereenkomst door zowel IBM als de klant, en wanneer de technische implementatie is correct uitgevoerd.
 • Handmatige rapportage is toegestaan:
  • Wanneer ILMT de virtualisatie omgeving of het product nog niet ondersteunt;
  • Wanneer Klant geen serviceprovider is en
  • Klant heeft geen contract gesloten met een serviceprovider en
  • Klant heeft <1000 werknemers en
  • Klant heeft <1000 PVU.
 • Rapportage met de BigFix-tool van HCL

 

IBM en HCL hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om BigFix te blijven accepteren als een alternatieve oplossing voor ILMT voor IBM Virtualization Capacity rapportage (Sub-capacity). Op verzoek van HCL zal IBM een validatie uitvoeren van BigFix voorraadupdates om de gelijkwaardigheid te verifiëren met ILMT versie / release / updates.

De volgende tabel bevat BigFix Inventory versies / releases / wijzigingen (V/R/M) die door IBM zijn gevalideerd voor gelijkwaardigheid met de overeenkomstige V/R/M van ILMT voor rapportagevereisten voor IBM Virtualization Capacity:

In het geval dat HCL ervoor kiest om het validatieproces van BigFix Inventory te beëindigen of als de BigFix Inventory niet is gevalideerd, krijgen klanten maximaal 6 maanden de tijd om over te stappen naar ILMT (of een andere door IBM goedgekeurde sub-capacity licentietool) om te blijven voldoen aan de vereisten voor IBM Virtualization Capacity licentieverlening. Klanten kunnen BigFix Inventory blijven gebruiken om auditrapporten te genereren tijdens dit tijdsbestek.

Zorgvuldige planning is noodzakelijk voor nieuwe processoren, besturingssystemen of virtualisaties die in aanmerking komen. BigFix ondersteuning voor deze nieuwe mogelijke processoren, besturingssystemen of virtualisaties in relatie tot IBM Virtualization Capacity is alleen beschikbaar nadat validatie is uitgevoerd door IBM. Klanten moeten dus wachten op IBM-validatie van BigFix Inventory voordat ze deze gebruiken op nieuw toegevoegde besturingssystemen, virtualisatieplatforms of processoren die door ILMT worden ondersteund.

Zie de volgende link voor aanvullende informatie:
https://www.ibm.com/software/passportadvantage/ibmlicensemetrictool.html 
 

Laat onze experts u adviseren


Neem voor meer informatie over deze specifieke voorwaarden voor Sub-capacitity contact met ons op. Wij kunnen u adviseren en ondersteunen bij het kiezen van uw beste optie om aan de eisen te voldoen en geld te besparen.

Ja, ik wil meer weten!