Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Citrix stopt met de verkoop van perpetual softwarelicenties voor Digital Workspace

TIP VAN DE WEEK: Citrix stopt met de verkoop van perpetual softwarelicenties voor Digital Workspace

Elke week delen we een expert TIP met u.
#69: Citrix stopt met de verkoop van perpetual softwarelicenties voor Digital Workspace

Citrix heeft eind september 2020 de perpetual licentieverlening van on-premise Digital Workspace-producten stopgezet. Deze End of Availability (EOA) betekent dat ze nu alleen nog maar kunnen worden aangeschaft in de vorm van een abonnementslicentie.

De Digital Workspace producten waar het om gaat:

  • Citrix Workspace
  • Citrix Virtual Apps
  • Citrix Virtual Desktops
  • Citrix Virtual Apps & Desktops
  • Citrix Content Collaboration
  • Citrix Endpoint Management
  • Citrix Hypervisor
  • Citrix Provisioning Server
  • Citrix App Layering

Verlengingen van Customer Success Services (CSS) zijn uitgesloten zolang bestaande perpetual licenties actief onderhoud hebben. Voor onderhoud dat minder dan 12 maanden lang is verlopen, heeft u de mogelijkheid om het te herstellen.

 

Welke maatregelen kunnen genomen worden

Een optie is om over te stappen naar de Citrix Cloud. Misschien bent u deze stap al een tijdje aan het plannen en is de EOA de stimulans om met dit project te beginnen? Citrix biedt zogenaamde "Transition /trade-up (TTU) to cloud subscription licences". Hiermee kunt u bestaande onbeperkte licenties omzetten in abonnementslicenties. Ofwel behoudt u de huidige editie (transitie) ofwel u maakt gebruik van de mogelijkheid om te upgraden naar een hogere editie (trade-up). Migratie naar de cloud hoeft overigens niet per direct te gebeuren. Citrix biedt verschillende voordelen (bijv. hybride rechten) die de overgang vergemakkelijken.

Bent u op zoek naar kortetermijnoplossingen met betrekking tot abonnementslicentiemodellen? U heeft nog geen definitieve beslissing genomen over hoe het verder moet? Bij Citrix Service Partners vindt u een ruime keuze, met name wat betreft de duur van de lease, soms wel zo kort als een maand.

Zijn er redenen waarom bestaande licenties moeten of moeten worden behouden, maar is een verhoging van het aantal gebruiksautorisaties toch noodzakelijk? In dit geval raden wij u aan om bestaande perpetual licenties uit te breiden met abonnementslicenties.

Als u tevreden bent met uw status quo, ziet u geen noodzaak voor extra licenties in de toekomst en een migratie naar de Citrix Cloud is ook niet gepland, dan is het niet nodig om één van de eerder genoemde maatregelen in gang te zetten. Uw bestaande licentie- en supportcontracten blijven ongewijzigd, evenals de ondersteuning op locatie.

 

Als u nog vragen heeft over Digital Workspace softwarelicenties, neem dan gerust contact met ons op.

Meer weten?

Neem contact op met Softline voor meer informatie. 

Ja, ik wil meer weten!