Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Overweeg het gebruik van Spot Virtual Machines

TIP VAN DE WEEK: Overweeg het gebruik van Spot Virtual Machines

Elke week delen we een expert TIP met u.
#35: Overweeg het gebruik van Spot Virtual Machines

Als het verlagen van de kosten van virtuele machines in de cloud één van uw prioriteiten is, kunt u eens kijken naar Spot Virtual Machines.

De meeste organisaties hebben bepaalde workloads die bedrijfskritisch zijn, terwijl andere workloads aanzienlijk minder belangrijk zijn. Het is mogelijk om de kosten van die minder belangrijke workloads te verminderen door te profiteren van "Spot" Virtual Machines. Amazon AWS en Google leveren al enkele jaren Spot Virtual Machines (respectievelijk "Spot Instances" en "Preemptible Virtual Machines" genoemd) en onlangs kondigde Microsoft de preview van Azure Spot Virtual Machines aan.

Wat zijn deze Spot Virtual Machines?

Spot Virtual Machines bieden toegang tot ongebruikte bronnen van een Cloud Provider met een aanzienlijke korting. Door gebruik te maken van de anders ongebruikte servers van de Cloud Provider kunnen besparingen tot 90% worden behaald. Het nadeel van het gebruik van deze Spot Virtual Machines is echter dat deze bronnen vrijwel onmiddellijk door de Cloud Provider kunnen worden teruggeroepen als de bronnen elders nodig zijn. Amazon AWS zou 2 minuten van tevoren een waarschuwing moeten geven voordat de Spot-instantie wordt beëindigd. Van Microsoft krijgt men een waarschuwing van 30 seconden voordat een Spot VM wordt "uitgezet".

Wanneer zou het gebruik van Spot Virtual Machines een goede keuze zijn?

Er zijn verschillende scenario's die u kunt bedenken waar het uitvoeren van uw workloads op Spot Virtual Machines bij uitstek geschikt zou zijn, zoals: 

  • Batch taken;
  • Workloads die onderbrekingen kunnen doorstaan en / of kunnen herstellen daarvan;
  • Ontwikkel- en testomgevingen;
  • Kortdurende taken die makkelijk opnieuw kunnen worden uitgevoerd als de virtuele machine is gestopt.

Dus eigenlijk elke workload waar het plotseling stoppen van een VM door de Cloud Provider geen groot probleem zou veroorzaken. Ofwel een workload die kan doorgaan met verminderde middelen en / of een workload die op een later moment eenvoudig verder kan gaan waar hij was gebleven.

 

Wij kunnen helpen!

 

Wilt u weten of het gebruik van Spot Virtual Machines

geschikt is voor uw organisatie? Of wilt u meer weten

over de verschillende oplossingen? Bel ons.

 

Ons team van experts staat klaar om te helpen!

Bel ons nu!