Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Creëer een SAP contract strategie: nu belangrijker dan ooit

TIP VAN DE WEEK: Creëer een SAP contract strategie: nu belangrijker dan ooit

Elke week delen we een expert TIP met u.
#32: Creëer een SAP contract strategie: nu belangrijker dan ooit

Vanuit SAP licentieperspectief zijn er twee belangrijke ontwikkelingen die waarschijnlijk in de komende jaren in uw SAP contract moeten worden opgenomen: 

  • Gezien SAP ECC dat vanaf 2025 niet meer ondersteund zal worden, zullen SAP klanten een migratie van hun SAP omgeving naar S/4HANA moeten plannen. Dit biedt een uitstekende gelegenheid om opnieuw te onderhandelen en uw SAP contract op te schonen - een kans die niet vaak voorkomt. 

  • Digital Access is het nieuwe licentiemodel van SAP voor het gebruik van niet-SAP-applicaties die zijn aangesloten op uw ERP-systeem (indirect gebruik). Dit model past niet makkelijk in elke Enterprise. Bedrijven met verschillende ERP's, een Warehouse Management Systeem of alleen uw magazijn handheld terminal waarop SAP niet draait, lopen een groot risico hoge bedragen te moeten betalen voor Digital Access.

 

Als organisaties zich voorbereiden, hun exacte behoeften begrijpen en goede onderhandelingen met SAP hebben, is het mogelijk om het SAP contract aan te passen aan de behoeften van het bedrijf, licentiekosten te beheersen en toekomstige non-compliance te beperken. Ons advies aan SAP klanten: bereid u adequaat en vooraf voor, en profiteer van deze mogelijkheid om de ROI van uw SAP investering te maximaliseren. 

Hoe? 

Begin met het einddoel in gedachten: creëer uw SAP contractstrategie met alle elementen zoals HANA-transitie, digitale toegang, uw huidige effectieve licentiepositie (ELP) en uw IT SAP stappenplan. Houd dit in gedachten als u contact opneemt met de SAP contractdeskundigen om uw SAP contractstrategie te bepalen. 

Het creëren van de SAP contractstrategie genereert nogal wat acties en vragen die aan uw organisatie moeten worden gesteld. Wacht niet tot de vragen op uw tafel liggen of, nog erger, tot er beslissingen worden genomen zonder het SAP licentieteam. Wees proactief, begin nu! 

Interesse in deze aanpak?

Samen met onze partners hebben we de tools en kennis om u te helpen bij het creëren van een optimale SAP contractstrategie, het opstellen van een nauwkeurige ELP en het berekenen van toekomstige scenario's zoals HANA-gebruik en / of extra vraag als gevolg van uw IT SAP stappenplan. 

Laat uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op om u uit te leggen hoe deze aanpak uw organisatie zal helpen. 

Neem contact op