Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // Klantgedrag is veranderd - controleer uw licentiepositie

Klantgedrag is veranderd - controleer uw licentiepositie

Elke week delen we een expert TIP met u.
#53: Klantgedrag is veranderd - controleer uw licentiepositie

Ons dagelijks leven is het afgelopen half jaar sterk veranderd. Werkplekken zijn meer “op afstand” dan we ooit hebben meegemaakt. Werken van buiten het kantoor resulteert in een hoger gebruik van de remote desktop licenties, wat een redelijk duidelijk resultaat is dat u ongetwijfeld hebt opgemerkt. Wanneer uw bedrijf echter actief is op de business-to-consumer-markt, kan er ook een extra effect zijn.

Effecten van veranderend gedrag

Op afstand werken, evenals (beperkte) toegang tot de traditionele stenen winkels, heeft geresulteerd in een hogere omzet voor webshops en meer traffic voor online diensten zoals bankieren, verzekeren en entertainment.

In het tweede kwartaal van 2020 heeft online verkoop de omzet van bepaalde bedrijfstakken volgens recente studies¹ tot 54,8% verhoogd. Deze toename resulteert in meer traffic op websites, een hoger aantal bestellingen en daardoor meer druk op verschillende distributiekanalen.

 

Voorbeelden van kostenfactoren

Voorbeelden van software die deze groei mogelijk maken, houden niet alleen verband met bijvoorbeeld marketinglicenties voor de website. Het bevat ook software die processen mogelijk maakt die minder zichtbaar zijn voor de klant, zoals IBM voor de engines die het grotere aantal transacties uitvoeren, of SAP software met een licentie metriek die specifiek is afgestemd op uw specifieke branche.

 

Check uw compliance!

Als uw bedrijf ondanks het economische klimaat groeit, is dat iets om dankbaar voor te zijn. Zorg er wel voor dat u controleert of er een wijziging is in uw licentiegebruik en of u (nog) compliant bent. Softline kan u helpen bij het opstellen van een licentiepositierapport en u adviseren over de stappen die moeten worden genomen om incompliance te voorkomen.

 

¹ Bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/32/coronacrisis-jaagt-online-winkelen-aan-in-het-tweede-kwartaal 

Vermijd incompliance!

We kunnen u helpen met bijvoorbeeld een:

  • Audit Runbook
  • Baseline Services
  • IBM 2-day deep-dive
  • Technical Health Check

Bel ons en ontdek wat we kunnen doen!

Ja, ik wil licentie compliance!