Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Een eerste kijk op IBM Container Licenses

TIP VAN DE WEEK: Een eerste kijk op IBM Container Licenses

Elke week delen we een expert TIP met u.
#59: Een eerste kijk op IBM Container Licenses

IBM heeft onlangs nieuwe IBM Container Licenses aangekondigd met een nieuw meetinstrument: IBM License Service. Deze nieuwe containerlicenties zijn bedoeld voor IBM Certified Containers en IBM Cloud Paks die draaien op Kubernetes “orchestration” technologie.

IBM Containers en Cloud Paks uitgelegd:

  • Containers zijn lichtgewicht, verplaatsbare uitvoerbare eenheden (images) van software waarin applicatiecode is verpakt, samen met de libraries en afhankelijkheden.
  • IBM Cloud Paks zijn geïntegreerde softwareoplossingen die zijn gebouwd op het open hybride cloudplatform van Red Hat, waardoor ze eenmalig kunnen worden gebouwd en overal kunnen worden geïmplementeerd.

Voor beide opties moeten klanten gebruiksrechten verwerven die gelijk zijn aan de licentievereisten zoals gemeten door de IBM License Service.

 

Vereisten voor het gebruik van IBM Container licenties:

Voor Passport Advantage 10 of ouder hebben klanten een PA Addendum voor containerlicenties nodig met daarin de licentievoorwaarden voor containers. Dit addendum bevat richtlijnen over twee onderwerpen:

  • Compliance & Reporting
  • Gebruik van de IBM License Service

Zoals u kunt zien, verschilt containerlicentie van Sub-capacity licentiëring. Containerlicentie met IBM License Service is een alternatief voor IBM Sub-capacity met ILMT.

 

Laten we de IBM License Service tool eens nader bekijken:

De IBM License Service is de enige geaccepteerde tool voor het volgen van licentiegebruik en het rapporteren van containerlicenties. Het is:

  • vervat in de services van elke IBM Cloud Pak
  • beschikbaar om te downloaden voor gebruik in IBM Certified Containers, door contact op te nemen met talk2sam@us.ibm.com.

Klanten dienen te controleren of IBM License Service correct is geïnstalleerd en geconfigureerd wanneer zij hun gecontaineriseerde programma's implementeren.

De beschikbare vCPU capaciteit wordt elke dag met regelmatige tussenpozen (≤ 30 minuten) opgevraagd en verwerkt, waarbij de maximale waarde van intraday-berekeningen de dagelijks beschikbare vCPU capaciteit bepaalt.

Het is essentieel dat u de tool voor het bijhouden van licentiegebruik (IBM License Service) gebruikt en onderhoudt die bij elk van de Cloud Pak services is inbegrepen. Deze service houdt het licentiegebruik bij en bepaalt uw vereiste rechten.

 

Meer lezen: https://www.ibm.com/software/passportadvantage/containerlicenses.html

Meer weten?

 

Neem voor meer informatie over deze specifieke licentievoorwaarden contact op met Softline. We kunnen u adviseren en ondersteunen bij het maken van uw beste keuze, zodat u compliant kunt zijn en geld kunt besparen.

Ja, ik wil meer weten!