Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Bereid u voor op onboarding: Neem weloverwogen beslissingen

TIP VAN DE WEEK: Bereid u voor op onboarding: Neem weloverwogen beslissingen

Elke week delen we een expert TIP met u.
#50: Bereid u voor op onboarding: Neem weloverwogen beslissingen

(deel 1 van 2) Organisaties kunnen moeilijk beslissen welke informatie relevant is om een software Publisher te beheren. En zelfs als dit duidelijk is, duikt er een nieuwe strijd op: hoe bepaal je welk detailniveau vereist is binnen de ITAM tool en hoe krijg je de informatie die je nodig hebt? Wat is er nodig om ervoor te zorgen dat de informatie correct en up-to-date is, en regelmatig wordt onderhouden?

Onderzoek uit Q1 van 2020 van ITAM Review laat zien dat organisaties niet kunnen specificeren hoeveel tijd nodig is om rechten en contracten te onderhouden, of wat de inspanningen zijn om solide en betrouwbare rapporten op te halen uit een ITAM tool. Is het voldoende om alleen de MLS te uploaden bij een onboarding van Microsoft, of moet je kiezen voor een volledige configuratie van alle licentierechten en contractgegevens?

Om te bepalen wat voor soort onboarding het beste past bij uw doelen voor een specifieke software publisher, probeert u dan de onboarding te benaderen alsof u verantwoordelijk bent voor het instappen van passagiers in een echt vliegtuig.

 

Controle voor de vlucht

  • WELKE PASSAGIERS (software-uitgevers) moeten naar deze bestemming gaan? (zou een kandidaat zijn voor onboarding?)
  • HOEVEEL BAGAGE (informatie) moeten ze meenemen op reis (is nodig om een bepaalde publisher te beheren)?
  • HEBBEN ZIJ hun eigen tassen ingepakt? (Hoe nauwkeurig zijn de beschikbare gegevens over rechten en gebruik)?
  • WIE SERVEERT DE DRANKJES? Het bedienen van een stel in de business class op weg naar een ander continent vergt andere vaardigheden dan het managen van de menigte op weg naar de Spaanse kust met een budgetmaatschappij. Het managen van een verscheidenheid aan publishers als ze eenmaal zijn opgenomen, zal minstens zoveel verschillen.
  • HOEVEEL passagiers (publishers) kan de bemanning (ITAM team) actief managen? Aan de hand van de antwoorden op deze vragen kunt u bepalen welke publishers een instapkaart moeten ontvangen, welke klasse (detailniveau) past en wat de benodigde inspanning (zowel van middelen binnen uw organisatie als van mogelijke service providers) moet zijn om uw doelen te bereiken.

 

In de juiste "priority lane" komen

Softline Solutions kan u helpen bij het stroomlijnen van uw onboardingproces, door te helpen met een pre-check voorafgaand aan een daadwerkelijke onboarding. Een publisher onboarding workshop zal helpen bij het definiëren van een overzicht van welke publishers binnen het kader kunnen vallen, het begrijpen van overtuigende argumenten voor onboarding, het managen van verwachtingen en het identificeren van mogelijke veranderingen en algemene risico's.

Na deze workshop kunnen onze consultants ingaan op de individuele software publishers die een organisatie aan boord wil hebben en een quickscan per publisher uitvoeren. Deze quickscan definieert de inhoud van het publisher dossier, analyseert de huidige situatie met betrekking tot een publisher (compliance, risico, informatie, context), helpt de klant te zien welke input vereist is en biedt uiteindelijk alle benodigde gegevens voor de daadwerkelijke ‘vluchtklasse’.

 

Maak uw riemen vast en zet uw tafel weer vergrendeld rechtop!

Door deze stappen te volgen, is een organisatie voorbereid op de taak om de software publisher te onboarden. De organisatie weet nu de antwoorden op de vragen waarmee ze te maken krijgt: waarom gaan we onboarden, waarom is deze informatie relevant, waarom kost het zoveel tijd en moeite, wat halen we eruit en waarom moeten we een informatieniveau aanhouden in de tool?

Lees deel 2!

Geniet van de vlucht!

Wij kunnen u helpen!

Hulp nodig bij:

  • het bepalen van de publisher(s) voor onboarding,
  • het inrichten en stroomlijnen van uw onboardingproces,
  • de daadwerkelijke onboarding van de geselecteerde publishers,
  • of de volgende stappen ná de onboarding?

Bel of mail ons, ons team van experts helpt u graag!

Ja, vertel mij meer!