Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // SaaS Management met ServiceNow

SaaS Management met ServiceNow

In de New York release van SAM Pro zagen we de eerste versie van SaaS Management binnen het Now Platform als resultaat van de acquisitie van Vendor Hawk. Dit was veelbelovend, maar helaas werd slechts een beperkt aantal SaaS-leveranciers ondersteund. 

Met de Orlando-release zijn de mogelijkheden nog meer verbeterd. ServiceNow kan ook worden gebruikt voor applicaties om verbinding te maken met de Cisco Webex Meetings en Atlassian Jira Software applicaties om SaaS licentiegebruik, kosten en compliance informatie te bekijken op het SaaS Overview Dashboard. Hierdoor kan de organisatie gebruikersabonnementen terugvorderen die niet of nauwelijks gebruikt worden. Dit volledige end-to-end beheer voor SaaS applicaties wordt nu ondersteund voor: 

Box,  DocuSign, Dropbox, G Suite, Jira Software, Salesforce, Webex-meetings, Zoom 


Ook als uw organisatie andere SaaS applicaties gebruikt, kunnen we u helpen. De Orlando-release bevat ook de zogenaamde "SaaS License Connections". Met de SaaS License Connections kunnen we verbinding maken met SaaS applicaties die geen basissysteemintegraties hebben in SaaS licentiemanagement. Het low-code framework past ServiceNow® IntegrationHub en ServiceNow® Flow Designer toe om verbinding te maken met de API eindpunten van een SaaS provider. Hierdoor kunnen we een lijst met alle gebruikers downloaden, zinvolle gebruiksdata bekijken en uw SaaS uitgaven optimaliseren door ongebruikte abonnementen terug te vorderen.

 

Orlando – Software Asset Management release notes
(https://docs.servicenow.com/bundle/orlando-release-notes/page/release-notes/software-asset-management/software-asset-management-rn.html)

Wilt u meer informatie ? Bekijk onze ServiceNow SAM & ITAM pagina

Geïnteresseerd in SaaS Management met ServiceNow, bel ons vandaag nog!

Softline is ServiceNow's Global Software Asset Management implementatiepartner en helpt organisaties om het meeste uit hun SAM Professional module te halen. 

Neem nu contact op met ons