Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Creëer bedrijfs awareness voor ITAM

TIP VAN DE WEEK: Creëer bedrijfs awareness voor ITAM

Elke week delen we een expert TIP met u.
#44: creëer bedrijfsawareness voor ITAM

Heeft u moeite om meer zakelijke betrokkenheid bij ITAM te krijgen en bedrijfsawareness te creëren voor financiële IT-risico's en spend optimalisatie?

Nou, u bent niet de enige. Veel ITAM afdelingen worstelen om de business op één lijn te krijgen met de doelstellingen van IT Asset Management. De focus van het bedrijf ligt natuurlijk op het creëren van toegevoegde waarde en het verkopen van nieuwe en innovatieve producten en diensten, met als doel meer omzet en winst te behalen. Daar zijn ze tenslotte verantwoordelijk voor.

ITAM afdelingen lijken andere doelen te hebben, zoals het vastleggen van hoogwaardige data waarop kan worden vertrouwd voor rapportage over financiële risico's, optimalisatiemogelijkheden voor software spend en het berekenen van de TCO. Maar uiteindelijk verschilt het doel van de ITAM afdeling niet veel van de bedrijfsdoelen. ITAM afdelingen zijn specifiek toegerust om financiële IT risico's te beperken, onvoorziene kosten te vermijden en IT uitgaven waar mogelijk te optimaliseren. Dit draagt bij aan dezelfde omzet en winst waar het bedrijf voor werkt!

Dus waarom lijkt het zo moeilijk om de business in lijn te brengen met de ITAM afdeling en samen te werken aan het verkleinen van financiële risico's en het optimaliseren van IT uitgaven? Omdat ze de pijn noch het succes voelen!

Veel bedrijven hebben een gecentraliseerde IT afdeling waar alle IT kosten voor applicaties, datacenterproviders, cloud- en XaaS oplossingen, eindgebruiker devices en aanverwante diensten in rekening worden gebracht. Het hebben van een IT afdeling met een eigen budget gebaseerd op waarden zoals x% van de bedrijfsinkomsten of een zogenaamde "verdeelsleutel" lijkt transparant, maar de werkelijke kosten en risico's worden niet gezien of gevoeld door het bedrijf.

 

Herkent u dit?
Herkent u dit en zoekt u een manier om dit te veranderen? Wilt u de business betrekken bij ITAM programma's en hen bewust maken van financiële IT risico's en ondersteuning krijgen voor spend optimalisatie?

Wij kunnen u helpen bij het creëren van bedrijfsawareness voor ITAM!


Neem contact op met Softline en voer een diepgaand gesprek met onze senior consultants. Leer van onze visie en inzichten over dit onderwerp en vele andere!

Neem contact op!