Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Neem niet teveel hooi op je vork – zeg nee en bepaal de omvang

TIP VAN DE WEEK: Neem niet teveel hooi op je vork – zeg nee en bepaal de omvang

Elke week delen we een expert TIP met u.
#29: TIP van de WEEK: Neem niet teveel hooi op je vork – zeg nee en stel prioriteiten

De uitdrukking "teveel hooi op je vork nemen" komt vaak op als we te maken hebben met relatief nieuwe klanten van ITAM services. Het wordt gebruikt om een situatie te illustreren waarin men meer aanneemt dan men aan kan, of probeert iets te doen dat men niet kan bereiken. Nieuwe klanten uiten bijvoorbeeld vaak de wens om 20 (!) of zelfs meer publishers te onboarden tijdens een ITAM implementatieproject. Op het eerste gezicht lijkt dat een bewonderenswaardig doel. Immers, wie wil nou niet rapporteren aan hun leidinggevenden dat zij het grootste deel van hun software uitgaven effectief onder controle hebben?

De realiteit is echter dat de meeste ITAM teams onderbezet zijn, overwerkt zijn of beide. Er is simpelweg niet genoeg tijd om alle grote vendoren bij te houden, alle risico's te beperken of zelfs huidige audits af te wikkelen. Dus het verwerken van meerdere licentiepositierapporten per maand voor leveranciers met complexe licentiemodellen is met een klein team absoluut uitgesloten. Zelfs als het u lukt om elke 3 maanden een licentiepositierapport op te stellen, kunt u dan verwachten dat mitigerende acties van kracht worden vóór het volgende rapport? In alle eerlijkheid is het antwoord waarschijnlijk nee. De oplossing is prioriteiten stellen.

Onze tip van de week is dus vrij eenvoudig: wanneer u begint met de implementatie van ITAM, kies dan een handvol vendoren waarmee u het verschil kunt maken. Probeer om de licentiepositie van die specifieke subset van publishers onder controle te krijgen, vier uw succes en neem uw volgende stappen! De kans is groot dat u het al beter doet dan uw vakgenoten of de verwachtingen van uw managementteam overtreft, en raad eens: u krijgt ademruimte.

Als u geïnteresseerd bent in beheersbaar IT asset management, kan Softline u helpen prioriteiten te stellen, realistische doelen te stellen en het maximale uit uw ITAM team te halen. Neem nu contact op met het Softline team van ITAM & SAM-experts.

Wilt u meer weten?

Als u geïnteresseerd bent in beheersbaar IT asset management, kan Softline u helpen prioriteiten te stellen, realistische doelen te stellen en het maximale uit uw ITAM team te halen. Neem nu contact op met het Softline team van ITAM & SAM-experts.

Neem nu contact op!