Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Tijd voor een IBM Health Update

TIP VAN DE WEEK: Tijd voor een IBM Health Update

Elke week delen we een expert TIP met u.
#38: Tijd voor een IBM Health Update

Onlangs heeft IBM hun ondersteunde virtualisatietechnologieën voor Sub-capacity Licensing gewijzigd. Aangezien IBM hun ondersteuningsvoorwaarden, sub-capacity voorschriften, audit methoden, en meer regelmatig bijwerkt, is dit een uitstekende gelegenheid om uw IBM licentiepositie te evalueren.

Vertrouwd raken met recente ontwikkelingen en kansen kan leiden tot het vermijden of zelfs verminderen van jaarlijkse kosten gerlateerd aan IBM softwarelicenties.

Softline biedt ervaren interne IBM consultants die u kunnen ondersteunen bij het vermijden en optimaliseren van kosten, compliant zijn en controle houden over uw IBM estate. Elk van de hieronder beschreven onderwerpen kan worden opgezet en ondersteund als onderdeel van een IBM Health Update:

  • Voer vóór een IBM audit een “friendly” interne beoordeling uit met behulp van het Audit Run Book van Softline. Dit helpt u bij de voorbereiding op een audit en vermijdt financiële sancties;
  • Assistentie tijdens de IBM audit: het navigeren door het proces, het bespreken van juridische overwegingen en onderhandelen over de schikking met IBM;
  • Ondersteuning bij de nieuwe auditaanpak van IBM; IBM Authorized SAM Provider (IASP) Offering;
  • Hulp bij het voldoen aan IBM's vereisten voor Sub-capacity voorwaarden, zoals de functionele implementatie van Flexera's FlexNet Manager Suite en/of ILMT, een ILMT Health Check en een solide configuratie van “bundling”, uitsluitingen en “suppressions”. Dit houdt onder meer in dat rekening wordt gehouden met de recent bijgewerkte lijst van IBM voor ondersteunde Sub-Capacity Eligible Virtualization Technologies;
  • Bereid u voor op de volgende IBM verlenging (S&S). S&S aantallen verlagen, voldoen aan de nieuwe S&S voorwaarden van IBM, onderzoeken of er rekening moet worden gehouden met de IBM Cloud Paks en of ondersteuning door derden een aantrekkelijke oplossing kan worden;
  • Op verzoek zorgen voor een op maat gemaakt IBM licentie educatieprogramma.

 

IBM Health Update

Er zijn verscheidene manieren waarmee u mogelijk op uw uitgaven kunt besparen door een IBM Health Update uit te voeren. Uit recente casestudy's blijkt dat Softline klanten heeft kunnen helpen bij het verlagen van hun jaarlijkse IBM softwarekosten met ten minste 40%.

Als u een IBM Health Update wilt uitvoeren, op IBM Mainframe of de IBM Passport Advantage (PA) gedistribueerde omgeving, aarzel dan niet om contact op te nemen. Ongeacht de grootte van uw organisatie, het aantal geografische locaties of het aantal en de soorten IBM producten, wij kunnen u een passend voorstel doen. We staan ​​ook open voor een no cure - no pay optie.

Tijd voor een IBM Health Update?

 

Als u een IBM Health Update wilt uitvoeren, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Ongeacht de grootte van uw organisatie, het aantal geografische locaties of het aantal en de soorten IBM producten, wij kunnen u een passend voorstel doen.

Neem dus nu contact met ons op!