Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Het belang van een strategisch ITAM plan (deel 1 van 2)

TIP VAN DE WEEK: Het belang van een strategisch ITAM plan (deel 1 van 2)

Elke week delen we een expert TIP met u.
#64: Het belang van een strategisch ITAM plan

(deel 1 van 2) Probeer bij de start van uw ITAM reis om niet teveel hooi op de vork te nemen. Het is belangrijk om uw aanvankelijke scope te definiëren en realistische limieten te stellen. Tenzij er een bodemloze put met geld is voor ITAM en een leger van collega's die helpen, zult u het moeilijk krijgen als u vanaf de eerste dag al het mogelijke doet. 

Dus, wanneer zou u een discussie moeten hebben over ITAM Scoping? Het antwoord is: vrij vroeg, tijdens uw eerste stappen naar ITAM volwassenheid, bij het opstellen van uw ITAM strategisch plan. De best practice van Softline definieert het strategische ITAM plan als volgt: 

“Het ITAM Strategisch Plan is een tijdlijn op hoog niveau van de belangrijkste ITAM activiteiten die nodig zijn om de missie te volbrengen. Het is net zo belangrijk wat niet wordt opgenomen of wat later wordt gedaan. Het maakt aan de rest van de organisatie duidelijk dat ITAM niet snel en gemakkelijk is, maar een langdurige verbintenis. ITAM is niet eenmalig of een speciaal project rond tool selectie.” 

Zoals u in dit citaat kunt zien, vormt dit plan de kern van uw inspanningen. Als we kijken naar de elementen van het strategisch plan, dan is het eerste element dat naar voren komt het Scoping plan. Andere elementen van het ITAM Strategisch Plan zijn: 

  • ITAM doelstellingen voor het komende jaar;
  • Statement of Applicability’, uitgedrukt in termen van processen, organisatie, technologie en publishers;
  • Verantwoording van het ITAM Strategisch Plan (bv. Business case);
  • Opdracht om een ​​ITAM-verbeterplan te maken (bijv. Projectbriefing).

Deze bouwen allemaal voort op het Scoping plan. Hoe eerder u een duidelijk beeld heeft van uw IT assets, hoe beter uw ITAM strategie zal zijn en hoe groter de kans op succes! 

Volgende week bespreken we in deel 2 een model dat zal helpen bij het opstellen van uw Scoping plan en de rol die IT Asset Discovery kan spelen. 

Lees deel 2!

Vind hier de on demand van de ITAM Review Online Summit!

Meer weten?

Softline kan u meer vertellen over het belang van een ITAM plan.

Ja, ik wil meer weten!