Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: De TCO van betrouwbare Data

TIP VAN DE WEEK: De TCO van betrouwbare Data

Elke week delen we een expert TIP met u.
#43: De TCO van betrouwbare Data

Als het om IT assets gaat, hebben we het meestal over contracten, licenties, datacenters, hardware, etc. Met andere woorden, tastbare elementen in de IT omgeving die een financiële waarde vertegenwoordigen. Maar ... uw meest waardevolle asset wordt mogelijk niet als een werkelijke asset beschouwd. 

We hebben het over Data - met een hoofdletter D, ook wel bekend als de digitale olie of het nieuwe goud. 

Data zijn een cruciaal element dat ons in staat stelt rapporten te genereren, informatie te verstrekken om over te adviseren en deze assets te beheren gedurende hun levenscyclus. Het runnen van een IT(AM) afdeling is onmogelijk zonder Data. Allerlei IT afdelingen zoals Architectuur, Security, Inkoop, Financieel management en Servicemanagement kunnen hiervan profiteren. ITAM kan een enorme toegevoegde waarde bieden als de Data correct, up-to-date, beschikbaar en gevalideerd zijn. Met andere woorden: Betrouwbaar! 

De voordelen zijn dus duidelijk, maar wat gaat dit kosten? Wat is de TCO (Total Cost of Ownership) van betrouwbare Data? Laten we om deze vraag te beantwoorden eens kijken naar de drie belangrijkste componenten van een typische TCO berekening: acquisitiekosten, bedrijfskosten en personeelskosten: 

Acquisitiekosten: 
Kapitaaluitgaven (CAPEX), bestaande uit de licenties van uw ITAM tool en de kosten van de eerste implementatie. 

Operatie kosten: 
Operationele uitgaven (OPEX), zoals kosten voor hosting, support en onderhoud. 

Personeelskosten: 
De eerste twee zullen je voorzien van data, maar wat je nodig hebt is Data - met een hoofdletter D! Als u echt betrouwbare data wilt waarop u uw ITAM practice kunt bouwen, moet u er uren in steken. U moet ervoor zorgen dat agents daadwerkelijk rapporteren, veroudering van records wordt geanalyseerd, u moet de dekking verifiëren aan de hand van verschillende bronnen, de volledigheid beoordelen en mitigerende acties ondernemen. Het maakt niet uit hoe ver technologie is ontwikkeld, de menselijke maat is nog steeds de sleutel als het gaat om betrouwbare Data 

 

Geïnteresseerd in het verlagen van de TCO van betrouwbare Data?

Meestal (dit zou voor niemand met meer dan 3 jaar in de IT een verrassing moeten zijn) zijn de acquisitie- en bedrijfskosten de minste van uw problemen. De uren die mensen erin steken om alles te begrijpen, zijn waar het grote geld in gaat zitten. 

Wij kunnen u helpen bij het verkrijgen van betrouwbare Data - bel ons gerust!

Wij kunnen u helpen!

Softline kan helpen met middelen, tools, ervaring en best practices om uw Data kwaliteitsprocessen op te zetten en te onderhouden, en de volledigheid en integriteit van betrouwbare data te waarborgen. Bel ons gerust even!

Neem contact op!