Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: IBM “NewCo” Aankondiging

TIP VAN DE WEEK: IBM “NewCo” Aankondiging

Elke week delen we een expert TIP met u.
#60: IBM "Newco" aankondiging 

Vorige week kondigde IBM een belangrijke organisatorische wijziging aan met betrekking tot hun activiteiten op het gebied van managed infrastructure diensten. 

Ze verklaarden dat de managed infrastructure diensten van hun Global Technology Services (GTS) segment een onafhankelijk bedrijf zullen worden, waarnaar ze in eerste instantie verwijzen als “NewCo”. IBM verwacht dat het nieuwe bedrijf ergens tegen het einde van 2021 zal worden opgericht: 

  • IBM zal zijn focus verscherpen op zijn open hybride cloudplatform en AI-mogelijkheden. 
  • Het nieuwe bedrijf “NewCo” zal zich richten op het leveren van managed infrastructure diensten. 

Voor beide opties moeten klanten gebruiksrechten verwerven die gelijk zijn aan de licentievereisten zoals gemeten door de IBM License Service.

 

NewCo: Een wereldleider in managed infrastructure diensten volgens IBM: 

“NewCo heeft een mooie toekomst als onafhankelijk bedrijf. NewCo heeft bewezen expertise in het succesvol beheren van de complexe en bedrijfskritische infrastructuur van 's werelds belangrijkste organisaties. Op de eerste dag zal NewCo het toonaangevende bedrijf zijn op het gebied van managed infrastructure diensten met bijna $19 miljard aan jaaromzet - tweemaal zo groot als zijn naaste concurrent. 

NewCo bedient al meer dan 4.600 klanten, waaronder meer dan 75 procent van de Fortune 100. Het wereldwijde bereik zal 115 landen omvatten en ongeveer 90.000 van onze teamgenoten, die diepgaande expertise hebben in een breed scala van industrieën, die belangrijk, technologie-intensief werk doen." 

 

Zijn er gevolgen voor uw IBM softwareportfolio? Ja, die er zijn!

Veel IBM softwarecontracten tussen de IBM Software Group en IBM GTS zijn gebaseerd op speciale (interne IBM) voorwaarden en worden niet onderworpen aan audits. Deze bijzondere voorwaarden zullen zeer binnenkort verdwijnen en zullen snel evolueren naar normale commerciële concurrentievoorwaarden. 

Het is noodzakelijk voor klanten van IBM om hun werkelijke compliance positie met betrekking tot IBM software te bepalen. Dit dient op korte termijn te gebeuren, voordat NewCo onafhankelijk wordt. 

 

Wat betekent dit voor uw organisatie? 

Neem contact op met Softline Solutions voor meer informatie over deze aankondiging en de gevolgen voor uw IBM-software. Wij kunnen u adviseren en ondersteunen bij het maken van uw beste keuze, zodat u compliant kunt zijn en geld kunt besparen. 

Meer informatie: https://newsroom.ibm.com/Accelerating-our-future-and-growth-strategy  

 

Meer weten?

Neem voor meer informatie over Newco contact op met Softline. We kunnen u adviseren en ondersteunen bij het maken van uw beste keuze!

Ja, ik wil meer weten!