Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Onboarding van een software-uitgever - Stel het vluchtplan op

TIP VAN DE WEEK: Onboarding van een software-uitgever - Stel het vluchtplan op

Elke week delen we een expert TIP met u.
#51: Onboarding van een software-uitgever - Stel het vluchtplan op

(deel 2 van 2) Als eenmaal is besloten welke software publishers u in de ITAM tool van uw keuze moet opnemen, is het tijd om te bepalen hoe het daadwerkelijke onboarding proces eruit zal zien. Gaat je rechtstreeks naar de gate omdat u haast heeft? Of besluit u wat tijd door te brengen en voor de volledige ervaring te gaan, de nodige voorbereidingen te treffen en ervoor te zorgen dat u de hele context krijgt en niets over het hoofd wordt gezien voordat u daadwerkelijk de juiste plaats inneemt?

Vervolg op deel 1

Onboarding lijkt veel op het vliegtuig besturen - je hebt geen kaart nodig, je hebt GPS nodig. Als u verantwoordelijk bent voor SAM / ITAM, is het uw taak om ervoor te zorgen dat u en uw organisatie niet verdwalen, en dat geldt ook voor de informatie van de publisher. Dit is de reden waarom Softline een onboarding methode voor publishers heeft gemaakt. Om er zeker van te zijn dat u precies weet waar u op een bepaald moment moet zijn.

 

Verwachtingen

Bij het onboarden van een software publisher zijn de verwachtingen torenhoog. U wilt uw organisatie laten zien dat u de bestemming kunt bereiken door:

 • zo snel mogelijk WAARDE;
 • zo snel mogelijk RESULTATEN;
 • INFORMATIE beschikbaar met een druk op de knop;
 • Gemakkelijke toegang tot real-time nauwkeurige COMPLIANCE GEGEVENS;
 • VOLLEDIGE GEGEVENS;
 • Duidelijk inzicht in de INSPANNINGEN die nodig zijn om de publisher te beheren (nu en later);
 • Geef de organisatie een KEUZE voor het detailniveau van informatie.

Kortom, om ervoor te zorgen dat de organisatie te zien krijgt waarnaar ze op zoek zijn, het totale informatiepakket koopt zoals het aan hen wordt gepresenteerd en het graag mee vliegt in de richting die u hebt bepaald.

Om deze doelen te bereiken, volgt het ideale onboardingproces van de software publisher 6 duidelijk gedefinieerde stappen. Tussen elke stap moet er een moment van reflectie zijn. Zie ik wat ik gepland had om te zien en geloof ik de resultaten? Pas het plan aan of, als u tevreden bent, ga verder met de volgende stap.

 

De 6 onboarding stappen van Softline:

1.  Quick scan – bepaal de vluchtklasse op basis van het publisher dossier.
2.  Intake – definieer de exacte reikwijdte (rechtspersonen, infrastructuur, inventaris), bepaal wat de oplevering aan de organisatie zal zijn en bepaal de vereiste inspanningen.
3.  Invoer – de feitelijke gegevensinvoer en configuratiefase.
4.  Inspectie – meer intelligentie toevoegen aan de informatie in de tool, zoals custom statistieken, toewijzingen, beperkingen.
5.  Introductie – presenteer de gegevens in de tool ter goedkeuring aan de relevante stakeholders.
6.  Intelligentie – maak het eindproduct op basis van de gegevens uit de tool.

 

U heeft uw bestemming bereikt!

Maar dit is misschien niet het einde van uw reis. Als u hulp nodig hebt bij het opstellen, begeleiden of uitvoeren van uw onboarding plannen en de volgende stappen, aarzel dan niet om contact op te nemen!

Wij kunnen je helpen!

Hulp nodig bij:

 • het bepalen van het daadwerkelijke onboardingproces,
 • uw stakeholders aan boord krijgen,
 • de tot dusver ondernomen stappen evalueren,
 • of de volgende stappen na onboarding?

Bel of mail ons, ons team van experts helpt u graag verder!

Ja, vertel me meer!