Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Softline’s alternatief voor de IASP-auditaanpak van IBM

TIP VAN DE WEEK: Softline’s alternatief voor de IASP-auditaanpak van IBM

Elke week delen we een expert TIP met u.
#68: Softline’s alternatief voor de IASP-auditaanpak van IBM

Begin 2019 "kondigde IBM" een nieuw programma aan voor hun traditionele controle op de licentie compliance. Dit programma heet de "IBM Authorized SAM Provider Offering" (IASP) en is alleen op uitnodiging. Tot nu toe heeft een beperkt aantal klanten zich aangemeld voor IASP.

Wat is IASP precies?

Inschrijven voor dit programma (als alternatief voor een traditionele audit of software licentie review) is mogelijk voor een periode van maximaal 3 jaar voor rekening van de klant. Wanneer u zich aan de IASP-voorwaarden houdt, zal IBM u gedurende deze periode geen auditbericht sturen. In ruil daarvoor zijn klanten verplicht om samen te werken met een externe SAM / ITAM serviceprovider en moeten zij met deze serviceprovider onderhandelen over de prijsniveaus en de te leveren diensten. De klant betaalt voor de activiteiten van de externe serviceprovider, in tegenstelling tot de traditionele audits waarbij IBM de auditkosten betaalt.  

 

Hoe verschilt de aanpak van Softline ? 

De kosten van de dienstverlener die de IASP uitvoert zijn aanzienlijk voor de klant. Softline is echter in staat om op hetzelfde niveau te opereren en vergelijkbare activiteiten en deliverables te leveren voor slechts een fractie van de prijs die u voor een IASP-programma zou betalen. 

Softline ondersteunt u bij de implementatie van ILMT, BigFix, Flexera FlexNet Manager, ServiceNow SAM Pro of Snow License Manager, en analyseert software implementaties en uw Passport Advantage (PA) rechten. Alle IBM metriek, inclusief PVU-gebaseerde metriek, zullen meegenomen worden en de Sub-capaciteitsvoorwaarden van IBM zullen ook worden gevalideerd.  

De activiteiten die Softline uitvoert zijn vergelijkbaar met activiteiten tijdens een IASP- of reguliere audit. Zowel "pay what you use" (compliance functie) als "use what you pay" (jaarlijkse softwarekosten, S&S) worden door Softline onderzocht, geanalyseerd en gerapporteerd. 

 

Waar het op neer komt 

Vergeleken met de kosten van een IASP-programma, stelt de Softline Solutions aanpak u in staat om flexibel te blijven in de besluitvorming, en om aanzienlijk minder tijd en geld te investeren. Wij raden u sterk aan om de voordelen te analyseren en af te wegen tegen de kosten van het IASP-programma.  

Voor meer informatie over het aanbod van Softline Solutions kunt u contact met ons opnemen, zodat we u kunnen helpen de beste optie te kiezen om compliant te zijn en kostenbesparingen te realiseren. 

Meer weten?

Neem contact op met Softline voor meer informatie. 

Ja, ik wil meer weten!