Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Nieuwe prijzen voor Office 365 en Microsoft 365 – Onderneem nu actie!

Tip van de week: Nieuwe prijzen voor Office 365 en Microsoft 365 – Onderneem nu actie!

Deze week hebben we weer een expert TIP voor u.
#83: Nieuwe prijzen voor Office 365 en Microsoft 365 – Onderneem nu actie!

Microsoft heeft wijzigingen aangekondigd in de commerciële prijzen voor Office 365 en Microsoft 365. Met een prijsverhoging tot 25% is dit de eerste substantiële prijsupdate sinds de lancering van Office 365 zo'n 10 jaar geleden. Microsoft legt uit dat de aangepaste prijzen de toegenomen waarde binnen deze Cloud suites weerspiegelen.

Deze toegenomen waarde omvat de introductie van gegevensbescherming en mogelijkheden voor informatiebeheer, evenals de investeringen die zijn gedaan in cloud datacenters binnen de 365-suites en de introductie van nieuwe toepassingen. Sinds de introductie van Microsoft 365 heeft Microsoft 24 apps* aan de suites toegevoegd: Microsoft Teams, Power Apps, Power BI, Power Automate, Stream, Planner, Visio, OneDrive, Yammer, en Whiteboard en hebben ze meer dan 1.400 nieuwe functies en mogelijkheden vrijgegeven.

Microsoft heeft ook aangekondigd de mogelijkheden voor audioconferenties uit te breiden en onbeperkte inbelmogelijkheden toe te voegen voor Microsoft Teams-vergaderingen in de Enterprise-, Business-, Frontline- en Government suites. Naarmate de cloudconnectiviteit toeneemt, nemen mensen onderweg deel aan Teams-vergaderingen en hebben ze vaak te kampen met slechte internetverbindingen. Microsoft ziet inbellen als een belangrijk onderdeel van de complete Teams-ervaring. Onbeperkt inbellen geeft gebruikers de zekerheid dat ze vanaf vrijwel elk apparaat aan hun Microsoft Teams-vergadering kunnen deelnemen, ongeacht de locatie.

Wanneer?

De prijswijzigingen gaan in op 1 maart 2022, voor de volgende commerciële producten, per gebruiker (in USD):

  • Microsoft 365 Business Basic (van $5 naar $6)
  • Microsoft 365 Business Premium (van $20 naar $22)
  • Office 365 E1 (van $8 naar $10)
  • Office 365 E3 (van $20 naar $23)
  • Office 365 E5 (van $35 naar $38)
  • Microsoft 365 E3 (van $32 naar $36)

 

Deze verhoging zal wereldwijd worden toegepast, met lokale marktaanpassingen voor bepaalde regio's. Er zijn op dit moment geen wijzigingen in de prijzen voor onderwijs- en consumentenproducten.

Onderneem nu actie!

Met deze nieuwe prijzen is het nu zaak om meer aandacht te besteden aan licentiebeheer. Het is aan te raden om contact op te nemen met uw Microsoft licentiepartner, om de huidige (oude) prijzen vast te zetten in uw Microsoft contract, om zo deze prijzen voor de komende periode te garanderen. Bovendien kan dit het moment zijn voor het bedrijf om geld te besparen door ongebruikte of onderbenutte licenties te elimineren.

Bij de lancering in juni 2011 omvatte Office 365 Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Lync, Exchange, en InfoPath, en is sindsdien uitgebreid met apps – geheel of gedeeltelijk – en met geheel nieuwe mogelijkheden, waaronder Access, Bookings, Delve, Forms, GroupMe, Kaizala, Lens, Lists, OneDrive, OneNote Class Notebook, Planner, Power Apps, Power Automate, Power BI, Publisher, SharePoint, Staff Hub, Stream, Sway, Teams, To-Do, Visio, Whiteboard, en Yammer.

Kunt u hulp gebruiken om inzicht te krijgen in uw Microsoft status

met bijvoobeeld:

  • Baseline service
  • Publisher Quick Scan
  • Risk Analysis
Ja, ik wil meer weten!