Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Onderneem actie voordat uw softwarecontracten aflopen

TIP VAN DE WEEK: Onderneem actie voordat uw softwarecontracten aflopen

Deze week hebben we weer een expert TIP voor u.
#75: Onderneem actie voordat uw softwarecontracten aflopen

"Ons Microsoft contract loopt volgende week af, maar we hebben niet alle actuele gebruikscijfers beschikbaar!"

Klinkt dit bekend? Is dit iets wat binnen uw organisatie gebeurt?

Helaas zien we dit veel gebeuren binnen grote organisaties. De focus voor deze problemen ligt meestal bij het SAM / ITAM team, want "zij weten alles van licenties". Dat is natuurlijk waar, maar u zult moeten samenwerken met systeembeheerders, service managers en applicatiebeheerders om het complete plaatje te krijgen.

Gelukkig heeft Softline Solutions hier veel ervaring mee! Wij hebben processen ingericht om dit soort last minute issues te controleren en te voorkomen.

Bijvoorbeeld: wij kunnen u helpen bij het opstellen van een gedetailleerd License Position Report voor een specifieke publisher, een bepaalde periode voordat het contract verlengd moet worden. Dit rapport toont optimalisaties, correctieve acties en andere tips om goed voorbereid de contractverlenging in te gaan.

Na oplevering van het rapport kunnen wij u ook helpen om al deze correctieve acties binnen uw organisatie aan te sturen. Immers, het SAM / ITAM team kan issues rond softwarelicenties observeren en escaleren, maar optimalisatie moet altijd gebeuren in samenwerking met systeembeheerders, service managers en/of applicatiebeheerders.

Om nog beter inzicht te krijgen in uw IT landschap en mogelijke publisher licentie issues, kan Softline Solutions u helpen met hardware verificatie, om een globaal inzicht te krijgen in mogelijke risico's verbonden met de top software publishers in uw organisatie. Daarnaast zijn er processen beschikbaar om uw SAM / ITAM team te helpen deze issues onder de aandacht te brengen van uw IT organisatie en op te volgen binnen een beperkt tijdsbestek (bijv. voor de contractverlenging).

Wilt u dit ook?

Dus geen last minute acties meer, maar met het volste vertrouwen een contractverlenging ingaan, gebruik makend van een geoptimaliseerde omgeving en met alle juiste cijfers beschikbaar.

Klinkt goed toch? Als u hier meer over wilt weten, of gewoon eens wilt praten over hoe dit voor uw bedrijf kan werken, neem dan gerust contact op met Softline Solutions. We helpen u graag verder!

Ga uw contractverlenging aan
met compleet vertrouwen

Ja! Dat wil ik ook!