Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // ServiceNow Rome Release

ServiceNow Rome Release

De ServiceNow Rome release is uitgekomen in September 2021. In dit blog delen we enkele highlights. Ontdek wat er nieuw is in de Rome release als het gaat om Software Asset Management & Hardware Asset Management.

01-09-2021

Software Asset Management

08-09-2021

Reconciliation voor abonnement en gebruiksgebaseerde SaaS applicaties

Als onderdeel van het nieuwe ServiceNow reconciliation framework, kunt u nu de reconciliation resultaten voor uw SaaS applicaties bekijken in de licentie workbench. U kunt nu uw license compliance bepalen door automatische reconciliation van abonnements- en gebruiksgebaseerde SaaS applicaties.

 

BYOL (Bring your own license) voor Oracle Database servers

ServiceNow heeft zijn BYOL licentieondersteuning uitgebreid voor Oracle Database servers op AWS en Microsoft Azure. U kunt uw licentie compliance positie bepalen voor deze Oracle Database versies, die worden ingezet over verschillende hybride infrastructuren, waaronder IaaS en PaaS:

  • Oracle Database Standard Edition
  • Oracle Database Standard Edition One
  • Oracle Database Standard Edition 2
  • Oracle Database Enterprise Edition

 

SAP S/4HANA publisher pack

Beheer uw SAP S/4HANA named user en industry solution (engine) licenties met dit nieuwe publisher pack. Dit pakket bevat ondersteuning voor het creëren van entitlements, softwaremodellen, het bijhouden van licentiegebruik en het bepalen van license compliance voor SAP S/4HANA.

 

Office 365 licentie optimalisatie

ServiceNow heeft aanbevelingen en ondersteuning toegevoegd voor het downgraden van Office 365 licenties naar goedkopere licenties en ook voor het verwijderen van legacy Microsoft Office implementaties, op basis van de Office 365-gebruiksgegevens.  

 

De nieuwe gebruiksvriendelijke Software Asset Workspace

ServiceNow heeft een optioneel, volledig nieuwe look & feel geïntroduceerd met de nieuwe gebruiksvriendelijke Software Asset Workspace. Deze nieuwe meer intuïtieve UI komt met een aantal geweldige nieuwe functies die we in de post van volgende week verder zullen uitwerken.

Software Asset Management Workspace

13-09-2021

De nieuwe gebruiksvriendelijke Software Asset Workspace

In de Rome release heeft ServiceNow een complete nieuwe look & feel geïntroduceerd voor hun graphical user interface. Deze nieuwe gebruiksvriendelijke Software Asset Workspace voelt intuïtiever aan en maakt efficiënt werken mogelijk.

 

De Software asset overview landingspagina

De nieuwe Workspace begint met de Software asset overview landingspagina. Deze pagina is het startpunt waar belangrijke kengetallen, zoals compliance trends, true-up kosten, potentiële besparingen en normalisatiepercentages kunnen worden bekeken. Bovendien kunt u vanaf hier routinetaken uitvoeren, zoals het uitvoeren van een reconciliatie of het aanmaken van entitlements, zonder dat u eerst naar die betreffende applicatiemenu's hoeft te navigeren. Ten slotte bevat de pagina waarschuwingen en meldingen met bruikbare inzichten. Kortom, deze pagina bevat alle belangrijke SAM aspecten voor dagelijks gebruik in één omgeving.

License Usage View

De License Workbench, waar compliance informatie kon worden bekeken in eerdere ServiceNow releases, heeft ook een opknapbeurt gekregen in de Software Asset Workspace. Het heet nu de License Usage View, en het toont u meer gedetailleerde licentie compliance informatie op een meer gebruiksvriendelijke manier. U kunt uw belangrijkste publishers vastpinnen zodat ze bovenaan de pagina staan. Voor elke publisher wordt een compliance percentage getoond, zodat u kunt beoordelen hoe dicht u bij compliance bent voor die specifieke publisher. Compliance is dus niet meer alleen een kwestie van ja of nee. Als klap op de vuurpijl ziet u ook wanneer de laatste reconciliatie is uitgevoerd of kunt u een reconciliatie uitvoeren en de resultaten daarvan bekijken. Allemaal op dezelfde pagina.

Bron: https://docs.servicenow.com/bundle/rome-it-asset-management/page/product/software-asset-management2/concept/sam-workspace-workbench.html

 

Walk-through Playbooks

Een nieuwe functie die is toegevoegd, is het Playbook voor Software Asset Management. Een Playbook is een stap-voor-stap walk-through die u door de dagelijkse SAM activiteiten leidt. Elk playbook bestaat uit een lijst van taken die u moet uitvoeren, status indicatoren die de huidige status van elke taak weergeven en check boxes die aangeven waar u zich in de workflow bevindt. U kunt uw eigen playbooks maken die anderen kunnen gebruiken om door een taak geleid te worden, of u kunt het reeds beschikbare playbook voor het aanmaken van entitlements gebruiken.

Hardware Asset Management 3.0

20-09-2021

Stroomlijn uw Return Merchandise Authorization (RMA) proces

Wanneer een product defect is, kan de koper het product retourneren voor vervanging of reparatie, met behulp van een Return Merchandise Authorization (RMA) proces. Dit proces zal nu worden ondersteund in ServiceNow HAM 3.0 met behulp van prescriptieve workflows. Op basis van de overeenkomsten met leveranciers, kunnen deze workflows worden afgestemd op specifieke producten en leveranciers met verschillende acties zoals het laten repareren van de assets off-site of on-site, of directe vervanging van de assets. U kunt alle acties stroomlijnen die moeten worden uitgevoerd wanneer een asset defect raakt.

 

Nieuwe Asset Health tab in het Hardware Asset Dashboard

Het Hardware Asset dashboard heeft ook een upgrade gekregen in de Rome release, met de toevoeging van het Asset Health tabblad. Dit tabblad toont assets met ontbrekende aankoopinformatie, assets die gedurende een maand of langer niet zijn ontdekt, assets die hun geplande retirement datum naderen of assets die zijn gerapporteerd met een hoog aantal incidenten. Al deze informatie kan ook worden gefilterd op locatie of op hardware model, om meer locatie- of modelspecifieke resultaten te krijgen.

 

Bespaar geld door alleen de resourcecategorieën die u gebruikt te licentiëren

ServiceNow introduceert de optie om geld te besparen op uw HAM applicatie licentie door te kiezen voor het opnemen of uitsluiten van resource categorieën, gebaseerd op wat u gebruikt. Deze categorieën zijn End User Computers (abonnementsverhouding 4:1), Servers (5:1), Network Gear (1:1) en Mobile Devices (10:1). Dus, bespaar geld en sluit de functionaliteiten die u niet gebruikt uit!

 

CSDM kader implementatie

Het Common Service Data Model (CSDM) zal met de release van Rome gefaseerd in HAM worden geïmplementeerd. Het CSDM is een standaard en consistente set van termen & definities voor het hele ServiceNow platform. CSDM in HAM zal de mogelijkheid bieden om een standaard set van velden en waarden te gebruiken om op een effectieve manier assets te traceren gedurende hun lifecycle transities.