Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Controleer uw ServiceNow omgeving, en zorg ervoor dat deze presteert zoals het hoort

TIP VAN DE WEEK: Controleer uw ServiceNow omgeving, en zorg ervoor dat deze presteert zoals het hoort

Deze week hebben we weer een expert TIP voor u.
#79: Controleer uw ServiceNow omgeving, en zorg ervoor dat deze presteert zoals het hoort

ServiceNow SAM is een software asset management tool die snel groeit in functionaliteit en populariteit. In de afgelopen jaren hebben we ServiceNow SAM al voor veel klanten geïmplementeerd. Bijvoorbeeld voor Covea, een gezamenlijke klant van ServiceNow en Softline Solutions.

Het implementeren van ServiceNow SAM voor onze klanten heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een set van health checks en best practices voor ServiceNow SAM, waarin veel quick wins en andere mogelijke verbeteringen voor uw bestaande ServiceNow SAM implementatie zijn beschreven. U kunt uw voordeel doen met deze kennis door gebruik te maken van onze nieuwe ServiceNow SAM health check.

Met de ServiceNow SAM health check doorlopen we uw bestaande ServiceNow SAM implementatie aan de hand van onze health check metrics. Hierbij kijken we naar de kernelementen van ServiceNow SAM, inclusief componenten die niet direct in de SAM Pro module zitten, maar wel onderdeel zijn van de CMDB waarvan ServiceNow SAM afhankelijk is (zoals servers, relations, werkstations, Discovery en SCCM).

Een andere mogelijke verbetering voor uw bestaande ServiceNow SAM omgeving is de Publisher Quick Scan. Deze scan geeft inzicht in de volledigheid en betrouwbaarheid van publisher data die beschikbaar is in de ServiceNow SAM omgeving. Daarnaast geeft het u een algemeen inzicht in de status van een specifieke software publisher met betrekking tot compliance, mogelijke risico's en optimalisaties.

Zeker weten dat uw ServiceNow omgeving optimaal presteert

Met de ServiceNow health check kunt u in slechts een paar uur profiteren van veel potentiële quick wins en laaghangend fruit, maar ook een goede basis leggen voor toekomstige werkzaamheden. De Publisher Quick Scan geeft u een grondig inzicht in de publisher data in uw ServiceNow SAM omgeving.

Als u meer wilt weten, aarzel dan niet en neem vandaag nog contact met ons op!

Softline Solutions is uw
partner voor ServiceNow

 

Met ServiceNow implementaties voor talloze klanten, kunnen wij ook u helpen! Neem contact op als u meer wilt weten. Of download een van onze gratis eBooks:

Softline Solutions & ServiceNow; better together