Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Denk out-of-the-box bij het samenstellen van uw ITAM team

TIP VAN DE WEEK: Denk out-of-the-box bij het samenstellen van uw ITAM team

Deze week hebben we weer een expert TIP voor u.
#76: Denk out of the box bij het samenstellen van uw ITAM-team

Het vinden van de juiste kandidaat voor een ITAM functie kan een uitdaging zijn. Bekwame ITAM vakmensen / analisten zijn moeilijk te vinden en kunnen duur zijn. Om uw team samen te stellen, moet u 'out of the box' denken.

Tip 1: Werp een breed net uit

Om succesvol te zijn, nemen ITAM vakmensen vaak de rol aan van analist, onderzoeker of adviseur, afhankelijk van de situatie. Sterke vaardigheden in project- en stakeholdermanagement en proceskennis zijn ook nuttig. Het vinden van een kandidaat met de juiste combinatie van hard skills en soft skills is belangrijker dan software- of hardware ervaring. Toegegeven, een achtergrond in IT verdient de voorkeur, maar in veel gevallen kunnen kandidaten met een (iets) andere achtergrond een waardevolle aanvulling zijn op ons team, zoals:

  • Project Manager: naast de voor de hand liggende vaardigheden op het gebied van projectmanagement, brengen zij meestal ervaring op het gebied van budgettering, onderhandeling en technische kennis mee.
  • IT Service Management: ITSM professionals zijn gewend om te functioneren in multi-vendor / multi-platform omgevingen en kunnen fungeren als pleitbezorgers binnen hun eigen organisatie. Andere nuttige eigenschappen zijn troubleshooting, situation tracking, en het vermogen om verschillende communicatiestijlen te hanteren.
  • Inkoop professionals: deze kandidaten hebben doorgaans aanleg voor onderhandelen, inkopen, factuurbeheer en vendor management.
  • Enz. U kunt vast zelf nog wel een paar voorbeelden bedenken.

Als u uw zoektocht met dit in gedachten benadert, zijn de vaardigheden die nodig zijn voor een ITAM functie misschien niet zo uniek als u eerst dacht. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat in alle gevallen het vermogen om te werken met een grote verscheidenheid aan stakeholders en aandacht voor detail een must is!

Tip 2: Leid ze op als u ze niet kunt vinden

Kandidaten die aan alle eisen voldoen, zijn meestal al in dienst en komen maar zelden op de arbeidsmarkt. Gelukkig is er een breed scala aan trainingsmogelijkheden beschikbaar om uw team te versterken, zoals:

Waarom eindeloze uren spenderen om die ene perfecte kandidaat op LinkedIn te vinden als u in plaats daarvan een gemotiveerde kandidaat kunt aannemen en opleiden? Bovendien kunt u ze trainen en vormen, zodat ze binnen uw organisatie passen, waarbij ze de nieuw geleerde vaardigheden kunnen gebruiken om waarde terug te leveren aan uw organisatie.

Tip 3: Gebruik de beschikbare sourcing opties

Niet al uw teamleden hoeven fulltime werknemers te zijn. U kunt uw team opbouwen door:

  • een consultant in te huren die gespecialiseerd is in een specifieke leverancier, zoals IBM of SAP, om u te helpen met uw kwartaalrapportages, of met een audit,
  • het uitbesteden van specifieke functies, zoals beheer van ITAM tooling, of asset verificatie,
  • het werken met een ITAM service Provider om uw ITAM team te co-sourcen als onderdeel van een ITAM dienst.

U moet overwegen of u meerdere vaste medewerkers in wilt huren om al deze activiteiten te vervullen en al deze vaardigheden te hebben, of dat co-source een goede optie is. Het inhuren van een co-source dienst kan u alle vaardigheden geven die u nodig heeft tegen een fractie van de kosten.

Creëer een 'winning team'!

 

Wilt u meer weten over training, of de beschikbare sourcing opties?

Bezoek onze Softline Academy, of neem contact met ons op voor meer informatie.

Ja! Ik wil meer weten!