Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Flexera FNMS website wijzigingen – check nu de IP adressen en SSL Certificaten!

TIP VAN DE WEEK: Flexera FNMS website wijzigingen – check nu de IP adressen en SSL Certificaten!

Deze week hebben we weer een expert TIP voor u.
#78: Flexera FNMS website wijzigingen – check nu de IP adressen en SSL Certificaten!

Flexera gaat een aantal netwerk wijzigingen doorvoeren die mogelijk voor u ook gevolgen hebben. Lees hieronder om welke wijzigingen het gaat.

Flexera’s websites voor ARL,SKU and PURL zullen met ingang van 28 juni 2021 door Flexera worden aangepast. De ARL, SKU en PURL van FlexNet zijn verantwoordelijk voor het vertalen van gescande Inventory data naar herkenbare applicaties, alsmede het bijwerken van SKU-nummers en de bibliotheek met productrechten voor up- en downgraderechten.

Wat gaat er veranderen?

Flexera zal enkele netwerkwijzigingen doorvoeren in www.managesoft.com en update.managesoft.com om de beschikbaarheid voor haar klanten te verbeteren. Dit heeft als gevolg dat het IP-adres en SSL-certificaten voor de bovenstaande domeinen zullen veranderen. We raden u aan in het kader van deze wijzigingen te controleren bij uw netwerk-/firewallbeheerders om te zien of de verbindingen nog steeds zijn toegestaan.

Nieuwe IP adressen:

54.204.247.103

35.172.82.165

54.172.24.197

Wanneer gaan de wijzigingen in?

Geplande datum en tijd:

CST: June 28th 2021 - 3:00 PM

UTC: June 28th 2021 - 8:00 PM

Wat zou u moeten doen binnen uw FNMS omgeving?

Controleer samen met uw netwerk-/firewallbeheerders of bovenstaande sites toegankelijk zijn, om te zien of de verbindingen nog steeds zijn toegestaan. Pas indien nodig het nieuwe IP-adres en de certificaten aan.

Wat gebeurt er als u niets doet?

Nadat de wijzigingen van kracht zijn geworden, en u heeft niet de noodzakelijke aanpassingen doorgevoerd, is het waarschijnlijk dat ARL-, SKU- en PURL-updates niet langer mogelijk zijn per:

CST: June 28th 2021 - 3:00 PM

UTC: June 28th 2021 - 8:00 PM

Voor meer gedetailleerde informatie over deze wijziging verwijzen wij u naar de Flexera community.