Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Heeft u de juiste vaardigheden in uw ITAM Team?

TIP VAN DE WEEK: Heeft u de juiste vaardigheden in uw ITAM Team?

Deze week hebben we weer een expert TIP voor u.

#81 Heeft u de juiste vaardigheden in uw ITAM Team?

Het starten van een ITAM programma kan een ontmoedigende taak zijn en waar moet je beginnen?

Nou, een van de belangrijkste dingen die helpt bij het succes van elk programma is uw team - het hebben van de juiste hoeveelheid mensen met de juiste vaardigheden. Maar omdat niet iedereen alles kan, is het belangrijk om mensen op te leiden.

U heeft misschien teamleden die een specifieke rol vervullen. Maar naarmate het programma verandert en evolueert in lijn met de bedrijfsdoelstellingen, kan het nodig blijken het team te herstructureren. Dit kan natuurlijk hiaten in de vaardigheden aan het licht brengen die moeten worden opgevuld.

Waarin moet het team dan worden opgeleid?

Er is een heel scala aan trainingen die ze kunnen volgen. Het is echter belangrijk dat ze eerst de basis van ITAM begrijpen. Dit zal hen in staat stellen het brede perspectief te zien, waarom dingen worden gedaan op de manier waarop ze worden gedaan, en welke afhankelijkheden er zijn tussen procesgebieden bijvoorbeeld. Ze zullen gaan begrijpen hoe communicatie aan de basis ligt van veel belangrijke procesgebieden binnen een organisatie en hoe ze dingen op de meest efficiënte manier voor elkaar kunnen krijgen. Het zal uw team helpen samen te werken om één gemeenschappelijk doel te bereiken: waarde leveren aan het bedrijf.

De onderstaande weergave is een vaardighedenmatrix die verschillende trainingsprogramma's voor specifieke rollen binnen ITAM op elkaar afstemt.

Het belangrijkste is om de huidige hiaten te begrijpen, en te begrijpen waar de hiaten zitten als het gaat om echte ITAM. Velen kijken nog steeds naar ITAM vanuit een compliance-only perspectief en de bovenstaande cursussen helpen ons echt om te focussen op waarom we doen wat we doen. Er bestaan nog steeds misvattingen over ITAM, deze cursussen kunnen helpen dat te verhelpen. Om het perspectief van de cursisten te verbreden, worden ze uitgedaagd met vragen als:

  • Denk na over wat we ons management moeten vertellen?
  • Hoe moeten we het ons management vertellen?
  • Waar is het ons management eigenlijk naar op zoek?
  • Hoe kunnen we ze geven wat ze nodig hebben?

Train uw teams voor snellere ITAM volwassenheid

Het gemeenschappelijke in de meeste organisaties concentreert zich rond enkele belangrijke thema's: Kostenbesparingen, Risicobeperking en Kostenvermijding. Als u uw teams kunt trainen om na te denken hoe ze deze gaan leveren, kunt u uw ITAM programma veel sneller volwassen laten worden.

 

Kijk op onze Softline Academy voor beschikbare ITAM cursussen!