Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Microsoft brengt Visio en Teams samen - check de consequenties voor uw licenties

TIP VAN DE WEEK: Microsoft brengt Visio en Teams samen - check de consequenties voor uw licenties

Deze week hebben we weer een expert TIP voor u.

#80 Microsoft brengt Visio en Teams samen - check de consequenties voor uw licenties

 

In een tijd dat hybride werken steeds meer de standaard wordt, vinden vergaderingen met collega's en klanten vaak online plaats vanuit de thuiswerkplek of een echt kantoor, of een combinatie van locaties. Microsoft is zich bewust van deze overgang naar hybride werken en weet dat bedrijven kijken naar hoe ze zich aan deze nieuwe situatie kunnen aanpassen. Met deze verschuiving naar hybride moeten ook de bedrijfsprocessen veranderen om het werk gemakkelijker en eenvoudiger te maken. Diagrammen (zoals die gemaakt met Visio) zijn vaak het startpunt voor dergelijke procesupdates. Ook het combineren van twee (Microsoft) apps samen kan het werk eenvoudiger en flexibeler maken.

 

Daarom voegt Microsoft een ‘lichtgewicht’ versie van de Visio web app toe aan Microsoft 365*. Zo wordt het eenvoudiger om Visio diagrammen te maken, bewerken en delen binnen Teams. Het maken van een Visio diagram in Microsoft 365 zou vrij eenvoudig moeten zijn, aangezien verschillende sjablonen direct beschikbaar zijn via Office online. Visio kan worden geïntegreerd binnen verschillende Microsoft oplossingen, waaronder Microsoft Teams.

Consequenties voor licentie

Voor gebruikers die Visio niet vaak gebruiken en de gespecialiseerde diagrammen niet nodig hebben, kan deze lichtgewicht versie van Visio een geschikte optie zijn, die ook tot kostenbesparingen kan leiden. Wanneer medewerkers binnen Teams overschakelen op deze lichtgewicht versie van Visio, zijn er waarschijnlijk minder Visio Plan 1 of Plan 2 licenties nodig. Dit biedt een mogelijkheid voor uw komende Microsoft renewal of True-Up. De zware gebruikers van Visio die nog steeds speciale diagrammen nodig hebben, kunnen nog steeds de standalone versie van Visio Plan 1 en 2 gebruiken.

​​​​​​​Onze Microsoft experts kunnen u helpen!

Wilt u meer weten over Microsoft 365 licentie uitdagingen en mogelijkheden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Een van onze gespecialiseerde licentieprofessionals kan u helpen bij het realiseren van kostenbesparingen voor uw organisatie.

 

*) De web app versie zal worden toegevoegd aan de volgende Microsoft 365 licenties: Business Basic, Business Standard, Business Premium, Apps for business, Apps for enterprise, A1, A3, A5, E1, E3, E5, F3

Onze Microsoft experts kunnen u helpen!

Wilt u meer weten over Microsoft 365 licentie uitdagingen en mogelijkheden? Onze gespecialiseerde licentieprofessionals kunnen u helpen bij het realiseren van kostenbesparingen voor uw organisatie.

Neem contact op