Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Hoe om te gaan met de drastische verschuiving naar SaaS

TIP VAN DE WEEK: Hoe om te gaan met de drastische verschuiving naar SaaS

Elke week delen we een expert TIP met u.
#74: Hoe om te gaan met de drastische verschuiving naar SaaS

De belangrijkste constante in IT is verandering. En de drastische verschuiving naar Software-as-a-Service producten (SaaS) kan niet onopgemerkt voorbij zijn gegaan. De verbazingwekkende groei van deze producten is echt gedreven door de voordelen voor klanten, waaronder lage instapdrempels, zoals snelle set-ups en pay-as-you-go prijzen. Maar ook door de grote voordelen voor aanbieders, zoals standaardisatie en flexibiliteit bij nieuwe implementaties.

Aangezien veel van deze diensten slechts een creditcardbetaling verwijderd zijn, is de vraag die IT afdelingen nu hebben: "Hoe blijven we de controle houden over al deze producten?" Daarom zien we bij Softline Solutions een grote groei in discussies over SaaS monitoring. Het laat ons zien dat het een gebied is dat veel klanten echt zorgen baart, omdat ze het gevoel hebben dat ze geen controle hebben over deze nieuwe benadering van software.

Het goede nieuws is dat providers deze uitdaging aangaan met tooling die kan herkennen welke SaaS producten worden gebruikt en door wie. Als gevolg daarvan kunt u, door deze nieuwe tooling te gebruiken om in uw huidige ITAM best practice in te passen, snel controle krijgen over dit voorheen verborgen stuk van uw IT estate.

 

Wij kunnen u helpen!

Softline Solutions heeft een tooling-agnostische benadering van ITAM en heeft strategische partnerships met verschillende vendoren. Als u meer wilt weten, bel ons dan gerust!

Wilt u meer weten...

 

... over hoe u controle kunt krijgen én houden over de verschuiving naar SaaS producten binnen uw organisatie?

#DurfTeVragen! Onze experts helpen u graag!

Ja! Ik wil meer weten!