Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: Shadow IT benaderen als een kans voor ITAM

TIP VAN DE WEEK: Shadow IT benaderen als een kans voor ITAM

Elke week delen we een expert TIP met u.
#73: Shadow IT benaderen als een kans voor ITAM

De term Shadow IT is misschien een ongelukkige omschrijving, omdat veel mensen er negatieve connotaties aan verbinden. Maar wij hebben gemerkt dat men Shadow IT eigenlijk zou moeten benaderen als een kans.

Hoewel veel bedrijven zich zorgen maken over software die wordt aangeschaft buiten de normale inkoopstructuur en door werknemers die hun eigen apparaten meenemen (BYOD), zien anderen dit anders.

  • Innovatieve bedrijven willen hun werknemers bijvoorbeeld meer vrijheid geven om producten te kiezen die bij hen passen. Maar dit kan een spoor van subscriptions achterlaten die niet worden gebruikt.
  • Meer traditionele bedrijven hebben misschien een meer defensieve aanpak en willen ervoor zorgen dat werknemers zich beperken tot overeengekomen producten. Zij zijn waarschijnlijk zeer geïnteresseerd in de veiligheidskwesties in verband met SaaS.

Wat belangrijk is om te begrijpen is dat het niet uitmaakt wat voor soort bedrijf u bent, u moet over de informatie beschikken om de touwtjes in handen te hebben.

Met de juiste aanpak kunt u meerdere producten identificeren die hetzelfde doen, ongebruikte abonnementen en informatie over BYOD, om te helpen de controle te krijgen zonder impact op de cultuur van uw bedrijf. Softline Solutions kan helpen bij het creëren van deze aanpak, door de inzet van best practices en ervaren ITAM consultants.

Als u meer wilt weten, hebben we verschillende tips over Shadow IT op onze website, zoals Tip #65: Voorkom tunnelvisie met discovery tooling. Natuurlijk kunt u ook direct contact met ons opnemen via e-mail of telefoon!

Wilt u meer weten...

... over Shadow IT in uw organisatie, en hoe u dit om kunt draaien naar een kans voor ITAM?

Vraag het ons! Onze experts helpen u graag!

Ja! Ik wil meer weten!