Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // Tip van de week: 1e Take-aways van een IBM Container licentie-implementatie

Tip van de week: 1e Take-aways van een IBM Container licentie-implementatie

Elke week delen we een expert TIP met u.
#71: 1e Take-aways van een IBM Container licentie-implementatie

IBM kondigde onlangs nieuwe IBM Container licenties aan, samen met een nieuw meetinstrument: IBM License Service. IBM Container licentiering verschilt van IBM Sub-capacity licentiering, maar kan samen met de IBM License Service worden beschouwd als een alternatief voor IBM Sub-capacity bij gebruik van ILMT.

Deze nieuwe Containerlicenties zijn specifiek bedoeld voor IBM Certified Containers en IBM Cloud Paks die draaien op Kubernetes orchestration technologie. Maar waar hebben deze termen betrekking op? Een korte uitleg van zowel IBM Containers als Cloud Paks: 

  • IBM Certified Containers zijn lichte en draagbare uitvoerbare eenheden (images) van software waarin applicatiecode is verpakt, samen met de libraries en relaties;
  • IBM Cloud Paks zijn geïntegreerde softwareoplossingen die gebouwd zijn op het Red Hat open hybride cloud platform, waardoor ze eenmalig kunnen worden gebouwd en overal kunnen worden ingezet.

 

Voorwaarden voor het gebruik van IBM Container-licenties:

Voor Passport Advantage 10 of ouder hebben klanten een PA Container licentie transactie addendum nodig met vermelding van de voorwaarden van de Container licentie. Dit addendum bevat richtlijnen over:

  • Compliance & Rapportage;
  • Gebruik van de IBM licentieservice;
  • Virtual Processor Core (VPC) of Processor Value Units (PVU), container gebaseerde producten die worden ondersteund door de IBM License Service met Kubernetes orchestration.

 

IBM License Service (tool):

De IBM License Service is de enige geaccepteerde tool voor het traceren en rapporteren van licentiegebruik met betrekking tot Containerlicenties. Deze IBM License Service is:

  • opgenomen in elke IBM Cloud Pak service;
  • beschikbaar om te downloaden voor gebruik in IBM Certified Containers door contact op te nemen met talk2sam@us.ibm.com.

Klanten dienen bij de implementatie van hun gecontaineriseerde programma's te controleren of de IBM License Service correct is geïnstalleerd en geconfigureerd.

 

De eerste klant van Softline is volledig operationeel met IBM Container licenties:

Softline heeft zijn eerste klant al ondersteund met een succesvolle implementatie van de tracking tool voor licentiegebruik (IBM License Service). Deze klant rapporteert correct en volledig in overeenstemming met deze Containerlicenties PA voorwaarden.

Voor meer informatie over deze specifieke licentievoorwaarden kunt u contact opnemen met Softline Solutions. Wij kunnen u adviseren en ondersteunen bij het maken van uw beste keuze. Zo kunnen we u helpen bij het bereiken van Compliance, Control & Cost savings!

 

Aanvullende informatie: https://www.ibm.com/software/passportadvantage/containerlicenses.html

Wilt u meer weten...

... over implementatie van IBM Container licenties?

Onze experts helpen u graag!

 

Neemt u gerust contact met ons op.

Ja, ik wil meer weten!