Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // TIP VAN DE WEEK: De "P" voor “People” is cruciaal voor succesvolle ITAM strategieën

Tip van de week: De "P" voor “People” is cruciaal voor succesvolle ITAM strategieën

Deze week hebben we weer een nieuwe expert TIP voor u.
#86: De "P" voor “People” is cruciaal voor succesvolle ITAM strategieën

De afgelopen jaren hebben we altijd de nadruk gelegd op het feit dat succesvolle ITAM strategieën afhankelijk zijn van mensen, processen en technologie. Het is een publiek geheim dat alle drie de elementen op elkaar afgestemd moeten zijn om organisaties daadwerkelijk in staat te stellen hun ITAM volwassenheid te laten groeien en hun jaarlijkse strategische doelen te realiseren. Het is echter belangrijk om in het achterhoofd te houden dat, hoewel ITAM processen, tools en technologieën zeker cruciaal zijn voor het creëren van ITAM waarde, “People” altijd een zeer belangrijk onderdeel is geweest van ITAM strategieën.

Met dat in het achterhoofd is het geen verrassing dat meer en meer organisaties de onbeschikbaarheid van voldoende talent voor ITAM zien als de belangrijkste hindernis om ITAM doelen te bereiken. Uit recent onderzoek van Deloitte blijkt dat 35% van de ondervraagde organisaties op zoek is naar manieren om het aantal FTE's te verhogen om hun ITAM strategie te realiseren.

 

Zeker als u kijkt naar de uitdagingen van het vinden en inhuren van ITAM talent, is het cruciaal om weloverwogen en realistische beslissingen te nemen bij het opbouwen of uitbreiden van uw ITAM team. Dus, voordat u het benodigde aantal FTE definieert, en zeker voordat u een functieprofiel creëert, is het cruciaal om de investeringen en verwachte resultaten van het "future state" scenario te bepalen in uw strategisch ITAM plan: 

 • Strategische scope voor ITAM voor de komende jaren;
 • Inzicht in maatregelen en kosten voor de realisatie van het strategisch ITAM plan:  
  • kosten en rollen van intern personeel
  • mogelijke hiaten in het aantal FTE
  • eventuele externe inhuurkosten


Op basis van het resultaat van uw interne analyse kunt u bepalen hoe de "P" voor “People” moet worden ingevuld voor uw specifieke behoeften en een functiebeschrijving opstellen. Zorg er daarbij voor dat u niet elke taak met betrekking tot ITAM op één functiebeschrijving gooit. Wees redelijk. Creëer geen functiebeschrijving die in feite een heel team zou vereisen om te leveren. En vraag advies aan experts die echt binnen ITAM werken om er zeker van te zijn dat de functieomschrijving relevant en realistisch is.

 

Nu kunt u uw wervingsstrategie voor ITAM resources bepalen. Bent u op zoek naar vaste FTE op uw loonlijst om een volledig gespecialiseerd team op te bouwen? Of bent u op zoek naar manieren om op- en af te schalen wanneer de strategie daarom vraagt? Heeft u capabele specialisten nodig met een gegarandeerde flexibiliteit en kwaliteit? Of wilt u "uw eigen specialisten laten groeien?" Dit zijn belangrijke vragen die u voor uzelf moet beantwoorden!

 

Bij het bekijken van de beschikbare opties om bekwame mensen te vinden, kijken veel organisaties naar de opties die worden geboden door externe bedrijfsadviseurs, consultants of managed services providers. Gebaseerd op recente enquêtes:

 • Twee derde van de organisaties die geconfronteerd worden met problemen m.b.t. consistente bedrijfsprocessen maken gebruik van externe specialisten om hen bij te staan.
 • Ongeveer 20% van de organisaties maakt gebruik van externe hulp, hetzij via managed services of het inhuren van een specifieke externe specialist voor een aantal uren per week, voor het (technisch) onderhoud van hun ITAM tooling.
 • Een kwart van de organisaties maakt gebruik van externe consultants voor leverancierspecifieke licentie expertise die niet intern beschikbaar is.
 • 20% van de organisaties huurt tijdelijke consultants in om strategische ondersteuning te bieden bij de transformatie van ITAM teams.

Softline kan u helpen uw "P" te definiëren!

Voor alle zaken met betrekking tot de "P" voor “People”, kan Softline uw vertrouwde partner zijn:

 • We kunnen u helpen met de strategische scoping van uw ITAM strategie.
 • We kunnen de verschillende scenario's schetsen om uw ITAM strategie te realiseren.
 • We kunnen u input bieden voor uw besluitvormingsproces, en berekeningen maken voor elk van de verschillende scenario's voor het samenstellen van uw ITAM team, om uw strategische doelen te bereiken.
 • Wij kunnen de functieprofielen opstellen voor de rollen die u wilt invullen.
 • Wij kunnen u tijdelijk personeel aanbieden om specifieke specialistische rollen in te vullen voor een door u gekozen periode, zodat er geen tijd verloren gaat terwijl u de nieuwe teamleden werft.
 • Wij kunnen u managed services aanbieden voor specifieke activiteiten die u besluit uit te besteden.
 • Wij kunnen u helpen met specifieke kennis en vaardigheden op verzoek, waardoor u naar behoefte kunt op- en afschalen.