Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // Blog Post

Oracle: Tijd voor uw contractverlenging

Met nog slechts 3 weken voordat Oracle’s fiscale jaar afloopt, doen de Oracle Sales-teams steeds meer hun best om deals te sluiten om hun omzetdoelstelling te halen. Ze hebben waarschijnlijk al contact met u opgenomen om te zien of u nog meer producten nodig heeft, of ze u (gedeeltelijk) naar de cloud kunnen migreren of om u over te halen om uw Maintenance & Support (M&S) contracten te verlengen, (die vaak ook eind mei aflopen).

Dit is het moment om over de beste deal te onderhandelen! De volgende belangrijke acties zullen u helpen:

  • Lees uw contracten (Master Agreement, Order Docs, ULA's, jaarlijkse facturen), begrijp de beperkingen, de do's & don'ts, maar ook de mogelijkheden binnen deze contracten. Vergeet niet om de kortingen, gebruiksrechten binnen de gehele onderneming en de statistieken te controleren;
  • Verzamel de IT-gerelateerde organisatiestrategie, waarbij u ook rekening houdt met eventuele verwachte structurele veranderingen. Een duidelijke visie zal sneller leiden tot een passend aanbod van Oracle, dat aan uw eisen voldoet;
  • Bepaal uw licentiepositie (ELP) om te zien of u compliant bent en te weten wat uw bedrijf nodig heeft, maar ook welke software ongebruikt is en wat daarom geschikt is voor onderhandeling (migratie, beëindiging, 'Customer-to-Cloud');
  • Definieer uw onderhandelingsstrategie en bereid deze voor met betrokken belanghebbenden; vaak zijn dat Inkoop, Juridisch, Financiën. Als het goed is voorbereid, zal het gemakkelijker zijn om de nodige stappen te nemen om op tijd een goede deal af te sluiten.

Voorbereid zijn en klaar zijn om te onderhandelen is het belangrijkst, en begint bij voorkeur een paar maanden voordat het contract wordt vernieuwd. Maar veel organisaties missen de tijd en vernieuwen gewoon hun contracten. Door dit te doen missen ze de mogelijkheid om hun contracten te optimaliseren, kosten te besparen, compliant te zijn en controle te krijgen / behouden.

 

Hulp nodig voor een Quick Win?

Softline Solutions helpt organisaties graag door een eerste analyse van deze kernacties op te zetten. Onze experts kunnen u ook helpen bij het onderhandelen met Oracle en het rationaliseren van problemen en aanbiedingen, om het "low-hanging fruit" voor deze verlenging te kunnen plukken.

Na deze periode is er ook een deep-dive mogelijk, die u voorbereidt op volgend jaar of wanneer contracten moeten worden verlengd.

Afgezien van de hulp met betrekking tot M&S-vernieuwingen, kunnen de experts van Softline Solutions ook helpen bij pre-audit baselines van elke software vendor – inclusief een lijst met risico's en mitigatiemaatregelen, het opzetten van een geschikt auditprotocol, een audit-defence en het vermijden van zware boetes. Onze experts hebben al veel van onze klanten met succes geholpen met betrekking tot IBM, Oracle, SAP, Microsoft, Adobe, VMware, MicroFocus en anderen!

Neem contact met ons op.

Alex Brouwer | Keywords: Software Asset Management, beheer software, Oracle, Licentiemanagement, Compliance, Strategie, kostenbesparing, Licentie optimalisatie