Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // Cloud Cost Simulator

Cloud Cost Simulator

Organisaties migreren naar de cloud. Veel organisaties hebben zelfs een multi-cloudstrategie. De cloud biedt vele voordelen: lage installatiekosten, geen kapitaaluitgaven, meer veiligheid en nog veel meer... Maar tijdens de cloud migration journey hebben IT Asset Managers niet altijd de datapunten tot hun beschikking om te beïnvloeden welke resources naar de cloud kunnen worden verplaatst voor maximale kostenbesparingen.

De vragen van IT Asset Managers zijn drieledig:

 1. Welke resources of workloads op locatie kunnen worden verplaatst naar de cloud?
  Zijn er on-premise virtuele machines met een laag gebruik, software die het einde van de levensduur bereikt, of hardware die het einde van de levensduur bereikt, die als ze naar de cloud worden verplaatst meer kostenbesparend kunnen zijn?
 2. Wat is de meest optimale cloud om naartoe te migreren?
  Cloud is complex, er zijn verschillende soorten virtuele machines in verschillende regio's - het is moeilijk om de meest kosteneffectieve cloud provider en de meest kosteneffectieve resource binnen de cloud provider te bepalen om naar te migreren?
 3. Wat zijn de kosten van de migratie van de software?
  Is het rendabeler om Bring Your Own License te gebruiken of deze rechtstreeks bij de betreffende cloudaanbieder aan te schaffen?.

 

Als oplossing voor deze use cases komt ServiceNow Software Asset Management in haar laatste Tokyo Release met de Cloud Cost Simulator. Om er meer over te lezen, bezoek ServiceNow Docs hier. Bekijk ook de video hier om de functie in meer detail te begrijpen.

Cloud Cost Simulator van ServiceNow SAM

Figuur 1: Geautomatiseerde aanbeveling om over te stappen naar de cloud

Figuur 2 Toont de kosten van on-premise middelen vs AWS en Azure Kosten

Deze feature helpt ITAM Managers met de volgende functionaliteiten:

 1. Afgestemd op de behoeften en use cases van de ITAM Manager (software kosten- BYOL vs niet-BYOL).
 2. Biedt geautomatiseerde aanbevelingen aan de ITAM Managers om on-premise resources naar de cloud te verplaatsen
 3. Biedt flexibiliteit aan ITAM Managers om what-if analyses uit te voeren en hun eigen criteria te creëren om de kosten van het verplaatsen van geselecteerde resources naar de cloud te evalueren.
 4. Biedt een vergelijking van de verwachte kosten ter plaatse versus de kosten bij verschillende cloudaanbieders. Dit helpt ITAM Manager(s) bij het nemen van de juiste beslissing
 5. Biedt uitgebreide zichtbaarheid en gedetailleerde kosten voor elke bron - gecategoriseerd op kosten van computing, opslag en software. Biedt bovendien een betrouwbaarheidsscore voor het verplaatsen van elke resource naar de cloud.
 6. Mogelijkheid om wijzigingsverzoeken (ITSM) direct vanuit de functie te creëren om daadwerkelijke cloudmigratie mogelijk te maken.