Softline Group Northern Europe // Knowledge Base // Digitalisering van het IT-sourcingproces met knooing

Digitalisering van het IT-sourcingproces met knooing

Met trots presenteren we een nieuwe technologiepartner van Softline Group: knooing. knooing is gevestigd in München en is gespecialiseerd in de digitalisering van het IT sourcing proces. De technologie en kennis die zij bieden passen perfect binnen het portfolio van de ITAM-diensten van Softline Group. Binnen een gestructureerde ITAM procesimplementatie kan knooing's zero-touch IT sourcing platform bijzonder nuttig zijn in Life Cycle integration processen.

Deze processen bevinden zich in laag 2 van het Huis van ITAM en beschrijven hoe uw ITAM-functie interageert met andere IT-functies zoals applicatie- en projectportfoliomanagement, support & onderhoud en buitengebruikstelling van assets en diensten.

De twee belangrijkste fasen waarin een sourcingplatform uw ITAM-systeem naar een hoger niveau kan tillen, zijn "verwerven (acquire) of ontwikkelen (develop)" en de fase van "buitengebruikstelling" (retire).

Laten we eerst eens kijken naar de ondersteuning van de "acquire of develop" lifecycle fase van IT Assets:

Het op AI gebaseerde matchingsplatform dient als hulpmiddel en besluitvormingsinstrument voor de IT-inkoop. Door de actieve leveranciers van uw bedrijf in de zoekopdracht op te nemen, legt het platform de basis voor een gefundeerde make-or-buy beslissing. Dit maakt het gemakkelijker om discussies te voeren over rationalisatie, onnodige kosten te vermijden en helpt de complexiteit te verminderen die de digitale transformatie van uw bedrijf vertraagt.

Ten tweede, laten we kijken hoe het platform de lifecycle fase "retire" van IT Assets kan ondersteunen:

Allerlei project- en oplossingseisen kunnen centraal worden verzameld op het platform van knooing. Oplossingen kunnen vervolgens met elkaar worden vergeleken in een matrix, gebaseerd op zelf gedefinieerde criteria. Dit stelt u in staat om op feiten gebaseerde beslissingen te nemen over het terugtrekken van applicaties, oplossingen of zelfs uitgevers, wat geld bespaart en de complexiteit nog verder vermindert.

En tenslotte, als bonus, voor die bedrijven die hun ITAM-beheersysteem willen versterken (bijvoorbeeld omdat ze op zoek zijn naar ITAM-certificering) kan het platform functioneren als een praktische implementatie van het ITAM-beleid dat wordt beheerd in "Tier 0" van het Huis van ITAM. Het biedt een workflow met tastbaar bewijs en rapportage die aantoont dat het ITAM-beleid tijdens het sourcingproces in aanmerking wordt genomen.

 

Zoals u ziet, stelt het platform u in staat om samen te werken met de IT-functies waarmee u wilt samenwerken vanuit het perspectief van IT Asset management. Enerzijds levert het informatie om Applicatierationalisatie te baseren voor kostenbesparingen op korte termijn, anderzijds maakt het strategisch, proactief lifecycle management mogelijk door waardevolle inzichten te verschaffen tijdens het inkoopproces voordat applicaties aan uw IT-omgeving worden toegevoegd.

Wilt u meer weten over knooing?

Kijk dan op onze knooing partnerpagina

Bel ons gerust: Als u meer wilt weten over hoe Softline Group en knooing u kunnen helpen grip te krijgen op de levenscyclus van IT assets, stuur ons dan een e-mail of bel ons. Onze consultants beantwoorden graag al uw vragen.

contacteer ons