Softline Group Northern Europe // Building ITAM

Bouw uw House of ITAM®

IT Asset Management (ITAM) biedt inzicht in software- en hardwareassets van uw organisatie. Met dit inzicht kunt u goed gefundeerde beslissingen nemen, maatregelen nemen om licentie compliance, controle en kostenbesparingen te realiseren, en financiële risico's van software audits te voorkomen of te beperken.

Welke Software & IT Asset Management doelstelling uw organisatie ook heeft, Softline helpt u de gewenste SAM & ITAM volwassenheid te realiseren. Softline is een award winnende organisatie en betrouwbare implementatiepartner voor: Flexera, ServiceNow, Tanium en Snow Software.

Het Softline House of ITAM®

Softline heeft een beproefde aanpak ontwikkeld, gebaseerd op de ISO / IEC 19770-1: 2017-norm voor IT Asset Management en best practices van de honderden internationale projecten die elk jaar worden uitgevoerd. De aanpak van Softline wordt gevisualiseerd als een huis dat vanaf de grond opgebouwd is: het huis van ITAM®.

Doorloop het House of ITAM stap voor stap

“Trustworthy data” gaat over weten wat je hebt, zodat je het kunt beheren. Het is het verzamelen van infrastructuur- en contract- en licentiegegevens, afstemming, analyse, advies en optimalisatie. Het omvat ook het monitoren van wijzigingen in de infrastructuur of organisatie die van invloed kunnen zijn op uw ITAM-praktijk, evenals het beveiligen van de gevoelige ITAM-gegevens tegen verlies of ongeautoriseerde toegang.

“Life Cycle Integration” gaat over het bereiken van meer efficiëntie en kosteneffectiviteit in de levenscyclus van IT assets, door ervoor te zorgen dat deze op de meest effectieve manier worden beheerd in elke stap van de levenscyclus.

“Optimalisation” gaat over het bereiken van meer efficiëntie en kosteneffectiviteit door functionele focus. Focus op de contractuele en financiële kant van IT assets, evenals de risico's die gepaard gaan met het gebruik ervan.

Bouwen om een langetermijnstrategie te creëren om resultaten te bereiken

Elke organisatie heeft andere behoeften met betrekking tot de implementatie van Software Asset Management als onderdeel van hun IT Asset Management strategie. Misschien zijn sommige processen al aanwezig en wordt de geïnstalleerde software op een bepaalde manier bekeken.

Afhankelijk van wat uw organisatie zou willen bereiken en welke doelstellingen zijn vastgesteld, worden een aanpak en een planning opgesteld samen met de interne belanghebbenden. Een kortetermijnplan, aangevuld met een langetermijnstrategie, om uw organisatie te helpen de gestelde doelen te bereiken.

Softline voordelen

Softline is Europa’s toonaangevende, internationale en onafhankelijke SAM & IT Asset Management expert, en helpt organisaties om compliance, controle en kostenbesparingen te bereiken voor hun IT. Door het inzetten van het House of ITAM® maakt de implementatie van SAM & ITAM deel uit van de langetermijnstrategie met (corresponderende)  korte termijn doelen. Daarbij maakt Softline gebruik van haar beproefde stap-voor-stap aanpak die gebaseerd is op de ISO / IEC 19770 - 1: 2018 norm voor ITAM. 

Softline is onafhankelijk van software fabrikanten en verkoopt geen licenties zoals grote resellers dat doen. Hierdoor zijn de adviezen om groei in SAM / ITAM volwassenheid te realiseren altijd gebaseerd op expertise en objectiviteit. Door gebruik te maken van het uitgebreide partnernetwerk van Softline wordt de – voor uw organisatie – meest geschikte oplossing gekozen en geïmplementeerd. Zo bereikt u uw strategische doelen.

Waarom kiest u
Softline?

Bij het inrichten van SAM of IT Asset Management (ITAM) in een organisatie, is het belangrijk om een betrouwbare en specialistische partner te hebben. Softline is als onafhankelijk Software Asset Management expert marktleider in Europa. Dit geeft u het voordeel van gebruik kunnen maken van zeer ervaren SAM / ITAM consultant, en een aanpak die volledig is gebaseerd op best practices.

Maak kennis met ons