Softline Group Northern Europe // Over ons // 10 jaar Softline

10 jaar Softline

Softline, onderdeel van de Noventiq organisatie, is een internationaal actief, duurzaam groeiende IT-Consulting organisatie en we vierden in 2020 ons 10-jarig bestaan. We kunnen terugkijken op 10 jaar innovatief denken en doen - een bijzondere weg naar succes. We konden dit grote jubileum alleen bereiken met verenigde kracht en het nemen van vastberaden stappen, die werden en worden gekenmerkt door wederzijds vertrouwen, respect en toewijding. 

Door middel van geïntegreerde oplossingen ondersteunen wij als Softline Group onze klanten bij het creëren van “Compliance, Controle and Cost savings” voor hun IT. We groeien duurzaam en zijn de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot een in heel Europa erkend IT-Consulting organisatie met een focus op IT Asset Management op het gebied van hardware Software Asset Management, Information- and IT-Security, Cloud & Future Datacenter en Digital Workplace.

 

10 jaar Softline – IT is a pleasure for us.

Hoe het allemaal begon

»Van Leipzig tot de wereld.«

De Softline Group is in het voorjaar van 2010 gestart met 6 medewerkers op de hoofdlocatie Leipzig. Er was veel te doen: de onboarding van de toekomstige werknemers voorbereiden, de hardware bestellen, de kantoorruimte inrichten, de inbedrijfstelling van serviceproviders ... De takenlijst van ons startende bedrijf was uitgebreid en uitdagend. Een ongelooflijk spannende en fascinerende tijd, die we goed hebben kunnen vieren met een kantooropening in juni 2010 met ca. 45 medewerkers.

De eerste stappen van Softline

Succesvolle go-live met ServiceNow voor ASML

»Succesvolle go-live met ServiceNow voor ASML«

In 2019, bijna een jaar geleden, vierden we een succesvolle go-live van SAM Pro voor onze klant ASML. En natuurlijk was er een speciale taart om het extra feestelijk te maken. In het jaar daarna kenden we veel meer successen met ServiceNow. Meer klanten profiteren van de voordelen van SAM met SAM Pro, ...

Meer successen met ServiceNow

Flexera feliciteert Softline met 10 jaar partnerschap

»10-jarig jubileum met onze partner Flexera«

De afgelopen 10 jaar hebben we zeer nauw samengewerkt met Flexera om onze klanten te helpen bij het realiseren van compliance, controle en kostenbesparingen voor hun IT. Een decennium waarin we hebben bewezen meer te zijn dan een vertrouwde implementatiepartner, we zijn zelfs een meervoudig onderscheiden partner! Dit jaar werd Softline Group voor het zevende jaar op rij bekroond met de Flexera EMEA Partner Award!

Ons partnerschap met Flexera

3,000 projecten – tevreden klanten zijn onze beste referentie

»Met trots en dankbaarheid«

In juni 2010 ontvingen we onze eerste opdracht: een workshop over de migratie naar Office 2010. Tien jaar, een paar releases en vele workshops later genieten we nu van een breed klantenbestand en tal van samenwerkingsverbanden. Of het nu publiek of particulier, middelgroot of enterprise is - we kijken met trots en dankbaarheid terug op meer dan 600 klanten en ruim 3.000 voltooide projecten.

Wat onze klanten over ons zeggen

Softline & klanten samen in de spotlights

»Een overzicht van evenementen in het afgelopen decennium«

Het delen van onze kennis met de markt is het belangrijkste element van alle activiteiten die we doen. Uiteraard is het organiseren van evenementen en deel uitmaken van marktspecifieke evenementen een van de manieren om onze expertise te delen. In de afgelopen tien jaar hebben we meer dan 200 evenementen opgezet en eraan deelgenomen!

Lees meer

Onze kennis en expertise zijn onze USP

»... wat we het meest waarderen zijn onze klanten«

We zijn zo ver gekomen en kunnen ons 10-jarig jubileum vieren vanwege het vertrouwen dat ze in ons hebben, als hun partner en adviseur.

Lees meer

We vieren ons 10-jarig jubileum samen met onze partner ServiceNow!

»10-jarig jubileum met onze partner ServiceNow«

Onze partner ServiceNow speelt een belangrijke rol in onze tienjarige bedrijfsgeschiedenis. Een sterk partnerschap waarbij we elkaars sterke punten echt aanvullen.

Softline & ServiceNow: Better together

Ontwikkeling van het House of SAM® naar het House of ITAM®

»Van het House of SAM® naar het House of ITAM®«

Jaren geleden introduceerden we het House of SAM®: onze beproefde aanpak, gebaseerd op de ISO / IEC 19770-1: 2012 standaard voor SAM. Het vertalen van de vele pagina's en pagina's van de ISO norm naar een model dat organisaties daadwerkelijk konden volgen terwijl ze hun stappen namen om hun SAM volwassenheidsniveau te verhogen, was de geboorte van het "Softline’s House of", ons geregistreerde handelsmerk van de visualisatie van IT volwassenheidsmodellen.

Met de update van de "oude" SAM ISO standaard naar de ISO / IEC 19770-1: 2017 standaard voor ITAM, verwelkomden we het Softline’s House of ITAM®.

De ontwikkeling van het House of ITAM®

Security als kwaliteitscriterium

»Wij bieden Information & IT Security«

Security is al jaren een van de belangrijkste issues in de markt. Omdat IT infrastructuren steeds complexer zijn geworden, alle facetten van het leven steeds meer gedigitaliseerd zijn geworden, het aantal cybercrimes gestegen is, en wetgeving strikter is geworden - hebben wij onze portfolio steeds verder aangescherpt en aangepast om deze nieuwe uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.

Meer over Information & IT Security bij Softline

Kick off van het begin van het jaar – Softline in the Snow

»Kick off van het begin van het jaar – Softline in the Snow«

»Softline in the Snow« is een gevestigd evenement geworden en is nu een vast onderdeel van de Softline-evenementenkalender. Samen met collega's van alle vestigingen brengen we aan het begin van elk jaar een onvergetelijk weekend in de sneeuw door. Dit jaar waren we al voor de zesde keer op ski's en op de slee.

Ontwikkeling van medewerkers door de jaren heen

Nieuwe markten betreden & continue ontwikkeling van de multi-toolstrategie

»Het succesvolle groeipad van Softline Group naar Europese dekking«

De Softline Group heeft door de jaren heen grote stappen gezet. Zowel met het openen van nieuwe dochterondernemingen in bestaande Softline landen als met het betreden van nieuwe markten om de groei op Europees niveau te onderstrepen, en met het verder ontwikkelen van de multitoolstrategie van de Softline Group door het partnernetwerk uit te breiden.. 

Meer over de groei van de Softline Group

Snow Software feliciteert Softline met 10-jarig jubileum

»10-jarig jubileum met onze partner Snow Software«

Onze partner Snow Software is een belangrijk deel van onze tienjarige bedrijfsgeschiedenis. Al meer dan vier jaar optimaliseren we de SAM volwassenheid van onze klanten, waardoor bedrijven dichter bij hun primaire doelen komen: Compliance, Control & Cost savings.

Ons partnerschap met Snow Software

IT is a pleasure for us

»Martin Schaletzky kijkt terug op 10 jaar Softline Group«

We zijn trots op wat we de afgelopen 10 jaar hebben bereikt! Het begon allemaal in het voorjaar van 2010 met 6 medewerkers op de locatie Leipzig. Tien jaar later maken meer dan 200 medewerkers deel uit van de Europese Softline Group. We hebben grote stappen gezet, nieuwe markten betreden, onze groei op Europees niveau uitgebreid en ons sterke partnernetwerk continu uitgebreid. En dat was nog maar het begin!

Lees meer