Softline Group Northern Europe // Over ons // 10 jaar Softline // Continue ontwikkeling van de multi-toolstrategie

Continue ontwikkeling van de multi-toolstrategie

De Softline Group heeft door de jaren heen grote stappen gezet. Zowel met het openen van nieuwe dochterondernemingen in bestaande Softline landen als met het betreden van nieuwe markten om de groei op Europees niveau te onderstrepen, en met het verder ontwikkelen van de multitoolstrategie van de Softline Group door het partnernetwerk uit te breiden. 

Groeien in heel Europa - het ontstaan van het Northern Europe merk en de uitbreiding van de DACH-regio

Om aan de toenemende vraag naar hoogwaardige en onafhankelijke Software & IT Asset Management expertise te voldoen, breidde de Softline Benelux organisatie zich in januari 2017 uit tot Softline Northern Europe, met de nadruk op het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, IJsland en de Benelux. Het duidelijke pad naar verdere versterking van de Midden-Europese regio, dat wil zeggen de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), is het jaar ervoor bepaald. De Softline GmbH organisatie is de facilitator van het groeiend succes en verdere vergroting van het marktaandeel binnen die regio.

Europese dekking, met lokale aanwezigheid

Opening van het kantoor in Wolfsburg

Softline opende in mei 2019 een nieuwe locatie in Wolfsburg, wat 20 nieuwe banen opleverde. Omdat het aantal van onze klantprojecten in de regio Noordwest-Duitsland aanzienlijk toenam, moesten we actie ondernemen. De inspanningen om vergaderingen vanuit Leipzig te realiseren zijn veel hoger en vanuit de locatie Wolfsburg kunnen aanzienlijk meer afspraken in één werkdag worden gerealiseerd. Zo ontstond het idee om naast onze Softline-locaties in München en Leipzig een extra kantoorlocatie in Wolfsburg op te richten. Vanuit Wolfsburg-Reislingen wordt new business ontwikkeld in de stad zelf, maar ook in Hannover, Kassel of Göttingen. In ons nieuwe kantoor kunnen maximaal 40 medewerkers werken op twee verdiepingen op een totaal van 400 vierkante meter. Op de site in Wolfsburg zijn we dan ook goed toegerust voor verdere groei.

De multi-toolstrategie van de Softline Group

Als internationale SAM & ITAM marktleider helpt de Softline Group klanten bij de implementatie van Software & IT Asset Management. Hen helpen om Compliance, Control & Cost savings voor hun IT te bereiken, kan alleen worden gedaan door de perfecte combinatie van organisatie, proces en technologie te maken. Dit betekent dat Softline in de voorhoede staat van de snelle IT-wereld, een sterk partnernetwerk met de beste technologieorganisaties vormt een belangrijk onderdeel van het succes. We bieden alle klanten de ondersteuning die ze nodig hebben bij alle aspecten van hun SAM & ITAM strategie. Vanaf de allereerste start van het definiëren van een SAM & ITAM businesscase en -strategie, tot het helpen van organisaties die SAM & ITAM managen in de dagelijkse bedrijfsvoering. Softline is een onderscheiden organisatie en vertrouwde implementatiepartner voor Flexera, ServiceNow, Snow Software, Tanium, Octopus Cloud, Astute Licensing, Airtrack en nog veel meer.

Herontwerp en uitbreiding van het kantoor in Leipzig

In 2017 hebben we zoveel nieuwe klantprojecten in de Softline DACH-regio genoteerd dat we tegelijkertijd een groot aantal nieuwe collega's aan boord hebben gehaald. Het werd tijd om na te denken over uitbreiding van de kantoorruimte. In november 2017 vond de eerste workshop plaats met onze interieurontwerpers voor renovatie en ruimte-uitbreiding. De 70 procent zou naar 100 procent bezetting moeten van de 3e verdieping in de Gutenberg Gallery. Het renovatieproject is opgedeeld in vier bouwfasen, omdat de renovatie moet plaatsvinden terwijl de onderneming draait. De laatste bouwfase wordt eind juni 2020 opgeleverd, zodat we er in juli kunnen intrekken en daarmee de gehele oppervlakte op de 3e verdieping in beslag nemen. Ons kantoor heeft een moderne uitstraling die perfect past bij ons jonge dynamische team en biedt voldoende ruimte voor verdere groei.

Snapshots van 10 jaar Europese groei

Het partnernetwerk uitbreiden