Softline Group Northern Europe // Over ons // 10 jaar Softline // Ontwikkeling van het House of SAM® naar het House of ITAM®

Ontwikkeling van het House of SAM® naar het House of ITAM®

Jaren geleden introduceerden we het House of SAM®: onze beproefde aanpak, gebaseerd op de ISO / IEC 19770-1: 2012 standaard voor SAM. Het vertalen van de vele pagina's en pagina's van de ISO norm naar een model dat organisaties daadwerkelijk konden volgen terwijl ze hun stappen namen om hun SAM volwassenheidsniveau te verhogen, was de geboorte van het "Softline’s House of", ons geregistreerde handelsmerk van de visualisatie van IT volwassenheidsmodellen.

Met de update van de "oude" SAM ISO standaard naar de ISO / IEC 19770-1: 2017 standaard voor ITAM, verwelkomden we het Softline’s House of ITAM®. Het ITAM volwassenheidsmodel wordt gevisualiseerd als een huis dat vanaf de grond is opgebouwd. Ontworpen voor alle organisaties, met een 'bouwproces' dat past bij hun specifieke langetermijndoelen en kortetermijn mijlpalen. Een aanpak die al onze klanten, internationaal of lokaal, middelgroot of groot, heeft geholpen om hun SAM & ITAM antwoorden te vinden.

 

De 2017-versie van ISO / IEC 19770-1 is ontworpen:

  • om een raamwerk bieden voor het plannen, implementeren en optimaliseren van een managementsysteem voor IT Asset Management;
  • met een gemeenschappelijke structuur en standaard secties om het IT Asset Management systeem af te stemmen en te integreren met gerelateerde ISO systemen. 

Introductie van hardware assets (bijvoorbeeld fysieke IT apparatuur en media) en van IT asset services zoals SaaS applicaties en hardware onderhoud. 

Dit huis is gestructureerd volgens de 3 “tiers” (of niveaus van volwassenheid):  

  • Tier 1 weerspiegelt de werking van SAM - Betrouwbare data 
  • Tier 2 verwijst naar de integratie met de IT Asset Life Cycle - Life Cycle Integration
  • Tier 3 toont de integratie met aangrenzende functionele beheerprocessen - optimalisatie

De 3 tiers, of volwassenheidsniveaus, komen overeen met de drie hoofddoelstellingen die organisaties willen bereiken met de implementatie en uitvoering van onze IT Asset Management services: Compliance, Controle en Kostenbesparing.

Het gebruik van de ISO standaard voor ITAM om SAM & ITAM in de organisatie te implementeren, zorgt voor een vertrouwde en certificeerbare benadering van software publishers en de interne organisatie. Het biedt een duidelijk kader voor het opzetten van ITAM in een organisatie.

Een solide huis voor de komende jaren dat nog steeds een waardevol kader blijkt te zijn controle te krijgen en te houden over uw SAM & ITAM practice!

Softline is een onderscheiden organisatie en vertrouwde implementatiepartner voor:
Flexera, ServiceNow, Snow SoftwareTanium en LeanIX.

Foto's van de ontwikkeling House of SAM® naar het House of ITAM®