Het ITAM Forum is een nieuw, wereldwijd, handelsorgaan voor de promotie van de IT Asset Management industrie. Het is een non-profit ledenorganisatie, geleid door ITAM professionals voor ITAM professionals.

Het ITAM Forum heeft twee primaire doelstellingen: 
1. Het verbeteren van de positie van ITAM door het delen van kennis en best practices die zich richten op business value en helpen om het vakgebied te laten groeien.

2. Het creëren van - en zorg dragen voor - het nieuwe ISO 19770 standaard certificatieprogramma zodat organisaties de kwaliteit van hun ITAM praktijken kunnen aantonen.

Softline & ITAM Forum

Softline is een Patron van het ITAM Forum. Wij delen de missie om de bedrijfspraktijk van IT Asset Management te promoten en te laten groeien. 

Het was altijd onderdeel van onze visie om het belang van het juist beheer van IT assets te onderwijzen in de markt, en dus is Softline sinds 2020 een “patron” van The ITAM Forum. Naast financiële steun bieden we ook ondersteuning vanuit onze expertise door het certificeringstraject te leiden. Dennis Montanje (Managing Director Softline Group Northern Europe), legt uit waarom dit van groot belang is: "In mijn ruim twintigjarige carrière in het IT Asset & Software Management domein hebben evangelisatie en educatie altijd centraal gestaan. De eindgebruikers van software, de licentiehouders, moesten door de jaren heen het belang inzien van goed beheer van hun software assets. De leveranciers van Software Asset Management technologie hebben hun tooling meer business georiënteerd gemaakt in plaats van technologie georiënteerd. Door alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Cloud is IT Asset Management meer levend dan ooit, maar de noodzaak van evangelisatie en educatie blijft. Een visie die naadloos aansluit op de visie van The ITAM Forum."

Lees hier waarom Softline een ITAM Forum Patron is. 
 

Certification Work Stream

Het ITAM Forum heeft vier "work streams" die worden geleid door toegewijde ledenvrijwilligers, die initiatieven creëren, vormgeven en leveren om de wereldwijde ITAM gemeenschap te helpen groeien en ontwikkelen. Dennis Montanje leidt de Certification Work Stream (op eigen titel). Deze work stream heeft als doel een wereldwijd erkend raamwerk op te zetten voor de toetsing aan de ISO 19770 standaard.