Softline Group Northern Europe // Over ons // Nieuws // Docker Desktop is niet langer gratis voor enterprise users

Docker Desktop is niet langer gratis voor enterprise users

In de zomer van 2021 kondigde Docker Inc nieuwe wijzigingen aan met betrekking tot hun gebruiksvoorwaarden. Sinds 31 augustus 2021 is een abonnementsovereenkomst van kracht, met een coulance periode tot 31 januari 2022. Voor professioneel gebruik van Docker Desktop in organisaties met meer dan 250 werknemers of 10 miljoen USD aan inkomsten is een betaald abonnement vereist.

Docker Desktop geüpdate gebruiksvoorwaarden van kracht

Containertechnologie stelt organisaties in staat om concurrerende bedrijfsoplossingen en digitale diensten te creëren. Voor IT Asset Managers brengt het gebruik van containertechnologie echter veel licentie uitdagingen met zich mee, variërend van weten waar de containers zich bevinden tot precies weten welke commerciële software erin zit. De wijzigingen in de licenties voor Docker Desktop voegen daar nog een extra uitdaging aan toe. Na 31 januari is een abonnement nodig voor elke Docker Desktop instance of zal men moeten overstappen naar een alternatieve oplossing.

Vooral voor IT Asset Managers is het tijd om aandacht te besteden aan deze bijgewerkte gebruiksvoorwaarden voor Docker Desktop en pro-actief te zijn in het informeren van de nodige belanghebbenden binnen uw organisatie. Onderzoek uw huidige implementatie van Docker Desktop, voer een risico analyse uit en maak een solide, toekomstbestendig plan.  

Neem contact op met het Softline expertteam voor meer informatie over welke stappen u moet nemen om compliant te blijven en op de meest voordelige manier te contracteren.

 

Over Docker

Docker helps developers bring their ideas to life by conquering the complexity of app development. We simplify and accelerate development workflows with an integrated dev pipeline and through the consolidation of application components. Actively used by millions of developers around the world, Docker Desktop and Docker Hub provide unmatched simplicity, agility and choice.