Softline Group Northern Europe // Over ons // Nieuws // Persbericht

Gartner erkent Softline Solutions als een van de wereldwijde top tien in het Magic Quadrant voor SAM Managed Services

12 augustus 2020 - Softline Solutions, Europa's onafhankelijke expert voor Software & IT Asset Management, behoort volgens Gartner tot de top tien van aanbieders van SAM Managed Services wereldwijd. Tijdens een uitgebreid evaluatieproces gaven de klanten van Softline over het algemeen positief commentaar op de unieke best practice aanpak, het Softline House of ITAM®, en benadrukten ze de operationele discipline en de sterke technische vaardigheden.

Gartner is de toonaangevende leverancier van marktonderzoek en -analyse, gespecialiseerd in IT ontwikkelingen. Met het Magic Quadrant voor "Software Asset Management Managed Services" helpt Gartner de markt een geïnformeerde keuze te maken voor de SAM Managed Services Provider die het beste bij een organisatie past. Alleen aanbieders die tot de grootste en meest gevestigde in de wereldwijde markt behoren, worden geselecteerd op basis van een uitgebreide lijst van criteria. Zowel op het gebied van serviceontwerp en kwaliteit, alsook op het gebied van aantal klanten, omzet of publisher scope.

De analisten hebben Softline Solutions en tien andere aanbieders van SAM Managed Services beoordeeld op de kwaliteit en effectiviteit van hun processen, systemen, methoden of procedures, die onder andere bedoeld zijn om het concurrentievermogen, de efficiëntie en de effectiviteit van hun klanten te vergroten. Daarnaast werden ook hun visie, succes en klanttevredenheid beoordeeld.

De hoogste scores die Softline van haar referentieklanten kreeg, vielen in de categorie "Volwassenheid en Flexibiliteit". "Dit bevestigt dat wij de uitdagingen van onze klanten begrijpen. We houden rekening met individuele klantwensen en beschikken over hooggekwalificeerde en ervaren consultants, en effectieve inzetmodellen, wat positief wordt weerspiegeld in langdurige partnerschappen met klanten", zegt Martin Schaletzky, CEO van de Softline Group.

Analisten van Gartner beoordeelden het uitgebreide variatie van software publishers, waarvoor Softline ondersteuning biedt, als bijzonder hoog in vergelijking met andere beoordeelde bedrijven. Met een bovengemiddeld aantal klanten met meer dan twintig publishers, en verschillende referenties met zelfs 200 of meer publishers die door Softline worden beheerd.

Door Softline Solutions in het kwadrant te plaatsen, bevestigt Gartner ook een herkenbaar merk en een trouw klantenbestand. "Wij richten ons precies op onze sterke punten met een gespecialiseerde en holistische aanpak en zijn een van de enige drie leveranciersonafhankelijke gespecialiseerde aanbieders van SAM managed services", zegt Schaletzky.

Uit de "Critical Capabilities", een meer gedetailleerd document bij het Magic Quadrant dat specifiek de SAM kerncompetenties beoordeelt, blijkt duidelijk dat Softline Solutions een doorlopende SAM Managed Service biedt die het gehele softwareportfolio, inclusief de cloud servicesn, en alle SAM activiteiten omvat.

Gedreven door de unieke ISO/IEC 19770-1:2017 gebaseerde methodologie "House of ITAM®", is Softline Solutions zeer geschikt voor alle niveaus van ITAM volwassenheid: "Betrouwbare gegevens", "Levenscyclusintegratie" en "Optimalisatie". Het model wordt met name erkend voor het helpen van klanten bij het bereiken van hun belangrijkste doelstellingen: Compliance, Control & Cost savings, hetgeen ook het motto is van het bedrijf.

Softline Solutions scoorde het best in de competenties "SAM Policy and Process Services" en "Trustworthy Estate Representation", waar het respectievelijk op de 2e en 3e plaats stond bij de wereldwijde concurrenten.

"Onze positionering in het Gartner Magic Quadrant voor Software Asset Management Managed Services bevestigt niet alleen dat we als middelgrote onderneming kunnen concurreren met de wereldwijde spelers op de markt van SAM Managed Services. Het bevestigt ook de weg die we hebben gekozen om specifiek te richten op de niche van software publisher onafhankelijke, niet softwareverkoop gerelateerde advisering in Europa. Dit is precies wat ons onderscheidt van onze concurrenten en wordt uiteindelijk weerspiegeld in de beoordelingen van de Gartner analisten. We zijn trots op dit geweldige resultaat en zijn blij dat we naar de markt kunnen communiceren dat we een geweldige partner zijn wanneer een organisatie op zoek is naar een sterke, goed geïnformeerde en volledig onafhankelijke Europese SAM expert, die hun kernpunten begrijpt. Het vertalen en in kaart brengen van deze behoeften naar de unieke best practice aanpak van het Softline Solutions House of ITAM® zal hen helpen bij het realiseren van Compliance, Control & Cost savings" zegt Martin Schaletzky, CEO van Softline AG.