Softline Group Northern Europe // Over ons // Nieuws // Persbericht

Softline AG en ITAMS continueren hun groeistrategieën met affiliate partnerschap

Antwerpen, Kopenhagen, Munchen, Leipzig, Londen, Nieuwegein, Parijs, Wenen, 19.03.2018 – Softline Group, een internationale IT-consultancy groep die zich richt op Software Asset Management, IT-security, virtualisatie en infrastructuur management heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met IT Asset Management Solutions Ltd (ITAMS), een expert in IT & Software Asset Management.

"In het afgelopen anderhalf jaar hebben we meerdere stappen gezet in de verdere ontwikkeling van de internationale footprint van de Softline Group. Met onze SAM multi-toolstrategie en de daarmee samenhangende uitbreiding van ons partnernetwerk kunnen we organisaties ondersteunen bij het selecteren en gebruiken van de juiste technologie om aan hun eisen en wensen te voldoen. Deze nieuwe samenwerking met ITAMS biedt ons de mogelijkheid onze aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk te versterken, waardoor we dichter bij onze bestaande klanten staan en de Britse markt als geheel nog beter kunnen aanspreken. In ITAMS hebben we een partner gevonden die bekwaam, deskundig en vooral klantgericht is. Ons partnerschap geeft ons beiden toegang tot een groot resource pool die nodig is om onze groei met internationale klanten in heel Europa voort te zetten. Ik kijk er erg naar uit om met het ITAMS-team samen te werken.", Zegt Dennis Montanje, Managing Director Softline Solutions Northern Europe.

"We zijn verheugd dat we in de Softline Group een internationaal team hebben gevonden met ware SAM expertise, die goed is afgestemd op onze eigen methoden, best-practises en bedrijfscultuur, maar ook met een perfect complementaire geografische dekking en begrip van de veranderende SAM en ITAM-tools markt.

De combinatie van de mogelijkheden van de nummer 1 Europese speler en de nummer 1 Britse speler in managed SAM services volgens de ITAM Review, en beide organisaties prominent aanwezig in Gartner's recente lijst van SAM Services organisaties, geeft ons duidelijk een gezamenlijke leidende positie op de Noord-Europese markt.

Dit is een zeer spannende stap, ook door het feit dat beide organisaties op dezelfde lijn liggen op het gebied van onafhankelijkheid van de toeleveringsketen voor volumelicenties.", zegt Paul Sheehan, oprichter van ITAMS.

Over Softline AG:

Softline Group is als internationale & onafhankelijke Software Asset Management expert marktleider in Europa. Het creëren van transparantie in software assets en het definiëren van een lange termijn SAM strategie met corresponderende korte termijn acties, helpt organisaties om Compliance, control & cost savings voor hun IT te realiseren. De jarenlange ervaring en expertise op het gebied van Software Asset Management biedt klanten een unieke stap voor stap aanpak gebaseerd op best practises en de ISO/IEC standaard voor SAM. De Softline Group heeft vestigingen in Duitsland, Nederland, België, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Frankrijk en is gespecialiseerd in Software Asset Management, IT Security, Virtualisatie en Infrastructure Management. De Softline Group is vele malen onderscheiden en gecertificeerd implementatie partner voor verschillende software publishers.

Over IT Asset Management Solutions:

ITAMS, opgericht in 2002, is met meer dan 15 jaar specialistische ervaring één van de meest volwassen leveranciersonafhankelijke IT & Software Asset en License Management consulting en managed service provider in het Verenigd Koninkrijk. ITAMS beschikt over uitgebreide internationale projectervaring.

De organisatie biedt een schat aan praktisch en objectief advies en is actief in alle fasen van de service lifecycle, inclusief SAM / ITAM-adviseur / ontwerpen van service, trainer, proces- / beleidsexpert, projectpartner en doorlopende managed services-provider.

ITAMS helpt organisaties bij het optimaliseren van softwarelicenties, SAM en ITAM voor kosten en risicoreductie, en is actief in zowel de publieke als de private sector wereldwijd, met bestaande klanten, waaronder 14 van de FTSE 25.

ITAMS levert effective license positions, risicoanalyses en auditverdediging, volledige heronderhandeling van licentiecontracten in risico / beloningstransacties, en heeft met name verticale ervaring met IT-asset en licentie management programma's en optimalisatie van data kwaliteit.

Voor meer informatie: www.itamsolutions.com